Inga höga höjder för Delryd i DL-debuten

För bara några veckor sedan slog han till med 2,33 hemma på Tibblevallen. Men i torsdagens Diamond League-debut i Oslo fick höjdhoppsstjärnskottet Fabian Delryd inte alls till det. 21-åringen från Täby stannade på 2,20 och slutade på delad sjätteplats på Bislett.

  • Publicerad 08:44, 8 jun 2018

– Det var definitivt en intressant upplevelse. Sedan råkade jag ha en väldigt dålig dag, säger Fabian Delryd till SVT-sporten.
Han klarade ingångshöjden 2,20 i första försöket, men därefter tog det stopp på 2,25. Fabian Delryd berättar att han kände redan på inhoppningen att det kanske inte var hans dag.
– Men jag försökte förtränga det och ändå vara positiv.

”Dagsformen går upp och ner”

Att det sämre resultatet skulle ha något att göra med att det var en stor tävling, och hans debut i Diamond League, tror Fabian Delryd inte alls.
– Nej, dagsformen går upp och ner. Men visst, jag har hoppat högt på en liten tävling så nästa steg är att kunna upprepa det på de här större tävlingarna.

”Fantastiskt roligt”

Resultatet till trots var det en upplevelse att få tävla i Diamond League på Bislett Stadion, förklarar Fabian Delryd.
– Ja, fantastiske roligt! Jag har aldrig hoppat med så här stor publik förut. Och det var kul att hoppa mot riktiga världshoppare som Barshim och Lysenko.
Det var just världsettan Mutaz Essa Barshim från Qatar som med höjden 2,36 tog hem tävlingen, med ryssen Danil Lysenko på andra plats.

Fler tävlingar ska ge stabilitet

Fabian Delryd har visat att han har kapacitet för riktigt höga höjder. Nästa steg i utvecklingen blir att hitta en stabilitet så han når dem oftare.
– Det gäller att köra fler tävlingar bara. I dag är jag missnöjd, så klart, säger han.