Foto: Läsarbild Angelica Lagergren

Influencern Angelica har börjat jobba på Danderyds sjukhus

Influencern Angelica Lagergren ville hjälpa till när hon såg hur ansträngt läget var i sjukvården till följd av coronavirusets framfart. Hon hörde av sig till Danderyds sjukhus och fick jobb som servicevärd.

  • Publicerad 16:42, 25 mar 2020

I vanliga fall jobbar Angelica Lagergren från Sollentuna med sin podcast och sin blogg. Med över 18500 följare på Instagram är hon vad som brukar kallas för en influencer. Men sedan i tisdags är hon också servicevärd på Danderyds sjukhus.

Positiv och serviceinriktad

Angelica Lagergren

– Jag försöker underlätta barnmorskornas och undersköterskornas jobb på förlossningsavdelningen genom att städa, fixa kaffebrickor, fylla på i förråden och se till att det är rent och fint i personalrummet, säger hon på telefon efter att just ha avslutat sin andra arbetsdag på sjukhuset.

Dra sitt strå till stacken

Att hon sökte sig till Danderyd sjukhus handlade om att hon ville hjälpa till.

– Jag vet ju hur stressigt det är i vården och med tanke hur det ser ut så hörde jag av mig och frågade om någon som jag, utan medicinsk utbildning men som är väldigt positiv och serviceintriktad  kunde göra något – vad som helst.

Fick jobb direkt

Sen gick det fort. Efter en arbetsintervju på sjukhuset var det klart  och i tisdags var det dags för första arbetspasset.

– Jag kan känna mig stressad när jag jobbar ibland. Utan att förminska mitt eget arbete kan jag säga att det är ingenting mot den stress och press som folk lever med på ett sjukhus. Jag är otroligt imponerad över hur dom jobbar och tacksam för att få hjälpa till.

Hur mycket är det tänkt att du ska jobba? 

– Det blir deltid, så mycket som dom behöver mig och så mycket som jag själv kan. Jag älskar verkligen sjukhus.

Fakta

700 ansökningar om extrajobb

Sedan Stockholms stora sjukhus lagt ut annonser om att de söker extrapersonal svaret rasat in.

I måndags skrev Mitt i om Danderyds sjukhus vikarieannons och enligt dem har nästan 300 personer hört av sig (onsdag kväll) för att de vill bidra.

Karolinska sjukhuset har också sökt extrapersonal och drygt 400 personer har hört av sig.

Vården söker annat folk

Nu ansöker Stockholms läns lansting också efter annat folk, inte nödvändigtvis vårdutbildad personal, som kan tänka sig hjälpa till i krisen. Läs mer och ansök här.

Källa: SLL
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Alkoholstoppet föreslås förlängas

Nyheter "På grund av det allvarliga smittläget" Det kan bli en förlängning av förbudet för alkoholservering på krogen efter klockan 20. Socialdepartementet vill förlänga nuvarande restriktioner, rapporterar TT.tisdag 19/1 15:00

Fortsatt stöd till föreningslivet

Nyheter "Ett tufft år med mycket inställa aktiviteter" För att fortsatt hjälpa föreningslivet har kultur- och fritidsnämnden beslutat att ge barn- och ungdomsföreningar aktivitetsstöd för aktiviteter på höstterminen 2020 baserat på antal aktiviteter...tisdag 19/1 11:40

Nu säljer Sollentunahem nästa etapp: 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg

Nyheter Kommunen vill se en köpare med långsiktig vision I maj i fjol sålde Sollentunahem 541 lägenheter i Rotebro och Rotsunda. Nu är det dags för den andra försäljningsetappen av tre – då cirka 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg ska säljas.tisdag 19/1 5:30