Nisse Hvidfeldt drabbades av ett inbrottsförsök. Tjuvarna försökte ta sig in via balkongen. Foto: Linda Gren/Privat

Inbrottsvåg drar fram i Årsta – igen

Se upp för tjuvarna, Årstabor. Nu varnar polisen för att en inbrottsliga härjar i området. Och de tar sig in via balkonger.

  • Publicerad 11:37, 21 feb 2017

Polisen varnar nu återigen boende i området för tjuvar som försöker ta sig in i lägenheter och villor. Årsta sticker ut som särskilt inbrottsdrabbat i Globens polisområde, där även Skarpnäck, Enskede och Älvsjö ingår.

I december kunde vi berätta att inbrotten ökat dramatiskt i Söderort det senaste året. Då misstänkte polisen internationella ligor.

LÄS ÄVEN: Inbrottsvågen i Söderort tilltar – Aftonbladet-profilen drabbades

Även nu kan det handla om organiserade ligor, misstänker kommunpolis Daniel Granström.

– När det hopar sig i ett enskilt område så är det vanligtvis någon form av liga, säger han.

Vissa gator utsatta

De gator som varit särskilt utsatta är Slätbaksvägen, Erkenskroken, Borensvägen och Järnlundsvägen.

Tjuvarna tar sig in genom att klättra upp på balkonger, bryta upp balkongdörrar eller ta sig in genom brevinkastet med specialverktyg. Polisen vill med sin varning öka folks uppmärksamhet och göra det svårare för tjuvarna.

– Man kan göra åtgärder som att byta till säkerhetsdörr och sätta på en låskåpa på insidan, säger Daniel Granström.

”De försökte bända upp balkongdörren”

Nisse Hvidfeldt, boende på Åmänningevägen var med om ett inbrottsförsök i helgen. Lägenheten, som ligger på andra våningen, var tom under lördagsnatten. Då passade tjuvarna på.

– Jag och min sambo var på fest och upptäckte det först dagen därpå. De har använt någon slags kofot och försökt bända upp balkongdörren, säger han.

Nisse Hvidfeldt känner sig inte orolig efter händelsen men är mer på sin vakt.

– Det är tråkigt att det hände, jag kände att jag var tvungen att stanna hemma från arbetet för att få det fixat då handtaget var löst. Det kändes som att den skulle kunna brytas upp ännu mer om någon bestämde sig för att komma tillbaka, säger han.