Det är okänt hur den misstänkte inbrottstjuven tog sig in i de här fallen. Foto: Mostphotos

Inbrottstjuv åkte fast efter dubbelstöt

Inbrottstjuv åkte fast efter misslyckad dubbelstöt. Åklagaren begärde att den misstänkte mannen skulle häktas med fulla restriktioner. – Vi anser att det finns risk för att han ska ta kontakt med någon som är inblandad, förklarar åklagare Jenny Karlsson.

  • Publicerad 12:34, 4 jul 2018

Mannen, som är i 40-årsåldern,  häktades på sannolika skäl misstänkt för två bostadsinbrott.

Enligt häktningsframställan gjorde den misstänkte mannen den 19 juni inbrott i en villa på Strandvägen i Österskär. Fyra dagar senare ska mannen brutit sig in i en villa på Timglasvägen i Jakobsberg. Han ska dock ha misslyckats med att göra inbrott på Folkhögskolevägen samma dag, enligt åklagarens uppgifter.

Greps i slutet av juni

Först den 27 juni grips mannen av polis. Han anhålls samma dag. Åklagare Jenny Karlsson vill inte gå in på hur det gick till när den misstänkte greps utan hänvisar till att det ännu råder förundersökningssekretess.

– Nej, jag vill inte kommentera det, säger Jenny Karlsson.

Åklagaren krävde isolering

Den misstänkte mannen begärdes häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för två fall av grov stöld och ett fall av försök till grov stöld. Åklagare Jenny Karlsson ansåg att häktning krävdes eftersom det fanns risk för att mannen avviker och det också finns risk för att mannen ska undanröja bevis. Hon krävde också fulla restriktioner för att den misstänkte inte ska kunna ha kontakt med omvärlden under häktningstiden.