Trots en större insats från polisen i natt har ingen gripit för inbrottet. (arkivbild) Foto: Mostphotos

Inbrottskupp i natt: Fotanglar ströddes ut på flera vägar

Natten mot söndagen bröt sig tjuvar in hos ett företag i Älta och stal elektronik som de stoppade i stora byggsäckar. På söndagsmorgonen kom uppgifter om att bilar och bussar fått punktering på Gudöbroleden – av fotanglar som tjuvarna tros strött ut för att hindra polisen.

  • Publicerad 13:45, 22 mar 2020

04.49 natten mot söndagen gick larmet på ett företag på Örkroken i Älta i Nacka.

Via företagets övervakningskameror kunde man se att personer var inne i lokalen och fyllde Big bag-säckar med elektronik. Gärningsmännen lämnade sedan platsen i ett fordon och åkte i riktning mot Tyresö.

– Det är minst två personer man sett röra sig inne på företaget, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Hinder utströdda på flera vägar

När polisen ryckte ut upptäckte man att speciella hinder, fotanglar, strötts ut på vägbanan vid Ältavägen, Tyresövägen och Gudöbroleden.

Polisens teori är att de har samband med inbrottet. Syftet kan ha varit att stoppa förföljare eller ställa till med oreda. På sociala medier fanns uppgifter om att flera bilar och bussar fått punktering efter att ha kört på fotanglarna.

– Vi har plockat upp så mycket av fotanglarna som vi hittat, säger Anna Westberg.

Det är oklart hur stort byte tjuvarna kom över. Ingen person är ännu gripen. Polisen rubricerar händelsen som grov stöld.