Inbrottshärva kan klaras upp – utländsk liga tros ligga bakom

Tusentals stulna föremål hittades i en lägenhet i en av Stockholms förorter. Stöldgodset kopplas samman till en utländsk liga som tros ligga bakom totalt 70-talet inbrott i Stockholm och Mellansverige.

  • Publicerad 09:41, 27 nov 2019

För en dryg månad sedan greps tre män på E18 i höjd med Enköping misstänkta för ett 70-tal i inbrott runtom i Mellansverige – flera av stölderna ska ha skett i Stockholm, skriver SVT Uppsala.

De tre männen ska, enligt polisen, vara en del av en utländsk liga som specialiserat sig på att stjäla klockor, smycken, kontanter och elektronik. Ligan kan kopplas till omkring 15 inbrott i nuläget.

– Ligan kan komma att passa in på ett 70-tal ärenden totalt i Region Mitt och Stockholmsområdet. Man tror att de begått mellan fyra och sex inbrott per dag, så de har varit oerhört aktiva, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson till SVT.

På väg att klaras upp

Efter gripandet av de tre männen på E18 utanför Enköping har polisen jobbat för att kartlägga den utländska ligan.

En av männen visade sig ha en falsk identitetshandling och avslöjade en koppling till ett större internationellt brottsnätverk.

Tusental stulna föremål i Stockholm

Nyligen hittades tusentals stulna föremål i en lägenhet i en av Stockholms förorter som man kopplar till flera av de aktuella inbrotten – och i slutet av förra veckan kunde ytterligare fyra män gripas i en bil i närheten av Enköping.

– I bilen hittades karaktäristiska saker som man använder vid inbrott, så inledningsvis var de misstänkta för förberedelse till grov stöld – i Enköping, säger Jonas Eronen till SVT.

Efter det senaste gripandet har det visat sig att inbrottsligan även varit aktiv i Göteborg.