Foto: Mostphotos

Inbrott på Enavallen / Raket mot Örsundsbroskolan

Det där har man ju varit med om, att man är ensam hemma och tycker sig höra ljud nånstans. Så var det i en villa på Fotbollsgatan under torsdagen. Fast där var det inte inbillning.

  • Publicerad 11:07, 8 jan 2021

Fotbollsgatan

Torsdag 16.45-17.00

Inbrottsförsök. En person som jobbade hemma, på andra våningen i villan på Gröngarn, hörde konstiga ljud från rummet intill. Ljuden kom från ett inbrottsförsök. Utanför stod en man och försökte bryta upp fönstret. Med hjälp av stege hade mannen utanför tagit sig upp på ett mindre tak och försökte därifrån bryta upp fönstret. När han insåg att han var upptäckt försvann han snabbt därifrån.

Elgiganten

Torsdag 13-13.10

Stöld. En handscanner som är ganska lik en mobiltelefon stals på torsdagen från Elgiganten på Romgatan. Men en person som kändes igen väl syntes på övervakningsfilmen. Polis åkte hem till mannen, en enköpingsbo i 50-årsålder. De gjorde husrannsakan och där låg handscannerna, terminalenheten, som Elgiganten kunde få tillbaka direkt.

Fannalundsgatan

Upptäcks torsdag

Stöld ur cykelförråd. För att komma in i cykelförrådet krävs bricka och kod – eller att någon släpper in vederbörande. På okänt sätt tog sig någon in i ett cykelförråd på Fannalundsgatan och klippte av låset till en crosscountrycykel värd 4.000 och tog den med sig.

Enavallen

Tis-tors

Inbrott. Då gärningsmän tog sig in i C-paviljongen på Enavallen stal de bland annat en äldre mobiltelefon. Även en mindre kiosk nära teknikplanen utsattes för inbrott.

Torggatan/Kryddgårdsgatan

Tisdag-torsdag

Inbrott i källarförråd. Kanske var det en musikalisk tjuv som bröt sig in. Kanske är det tjuvar som tar alt de kommer över. För inte var de väl ute efter saxofoner, de som bröt sig in i ett källarförråd på Kryddgårdsgatan och stal just – saxofoner. Två stycken dessutom.

Även på Torggatan har det varit inbrott i källarförråd (För vilken gång i ordningen i vinter? Vet inte, men det är många nu). Där stals kläder som jackor och skor för 7.500 kronor.

Ekenkällsgatan

Måndag - onsdag

Stöld. En elcykel som stod parkerad utanför bostaden stals i början av veckan från en nyinflyttad familj. Värdet på den vinröda elcykeln var 18.000 kronor.

Örsundsbroskolan

Måndag 22.40-tiden.

Skadegörelse. Ett fönster värt 5.000 förstördes med hjälp av en nyårsraket på skolan i Örsundsbro. Men det kunde ha slutat så mycket värre. Risken att något skulle fattat eld var uppenbar, men den här gången blev det inte så.

Näringslivschefen lämnar Enköping – tar över i Sala

Nyheter Enköpings näringslivschef lämnar sitt jobb. Hon har utsetts till ny näringslivschef i Sala. – Jag fick ett fint erbjudande och ser en spännande utmaning i Sala, säger hon till Mitt i Enköping.fredag 22/1 17:57

Man filmade polis och hotade familj

Nyheter Sa att polisens familj skulle skadas.fredag 22/1 13:55