Foto: Mostphotos

Inbrott i Sjökrogen och BMW länsad

Utelivet i Håbo fortsätter vara extremt lugnt, enligt polisen. Bland helgens brott finns ett inbrott på Sjökrogen i Skokloster och en bil som länsats i centrala Bålsta.

  • Publicerad 11:48, 20 apr 2020

E18, Bålsta

Söndag 03.20

Drograttfylleri. En västmanlänning i 25-årsåldern fick på söndagens morgon lämna ifrån sig sitt körkort till polisen. Han misstänks för drograttfylleri sedan bilen han körde stoppats och han varit positiv på snabbtest. Vid ingripandet upptäcktes också att mannen hade en mindre mängd av vad som tros vara narkotika på sig.

Slottsskogsleden, Skokloster

Lördag 08.50

Grovt rattfylleri. En kvinna från Stockholmstrakten i 45-årsåldern blåste över gränsen för grovt rattfylleri sedan hon stoppats av polis i Skokloster på lördagens morgon.

Sjökrogen, Skokloster

Lördag 00.00 - 07.00

Inbrott. Okända personer har gjort inbrott i Sjökrogen i Skokloster vid campingen i Sånkan genom att krossa en ruta. Bland det stulna finns folköl, mynt och kokta ägg. En mindre teknisk undersökning har gjorts och vissa spår säkrats.

Badhusvägen 3, Bålsta

Fredag kl 18 - lördag kl 16

Inbrott i bil, stöld. Ägaren av en BMW som stod parkerad nära ishallen i Bålsta utsattes i början av helgen för inbrott i bilen och en omfattande stöld. Ur bilen har en dator, ratt, inredning, växelspak, teknisk utrustning samt däck på fälg som förvarades i bilen. Inbrottet gjordes genom att rutan på förardörren krossades. Gärningspersonerna hade också rotat runt mycket i bilen.

Bålsta

Torsdag

Bedrägeri. En Bålstabo har blivit avlurad nästan 10.000 kronor i ett nätbedrägeri. Bålstabon hade publicerat en annons med en bil för försäljning. En person svarade med e-post, ville köpa och skulle skicka pengar för transport. Därefter fick Bålstabon ett meddelande som såg ut att vara från Pay-Pal med uppgift om att för mycket pengar betalats in för transporten och att den bilsäljande Bålstabon därför skulle köpa bitcoins för den överskjutande summan. 9.950 kr. När det gjorts och bitcoin bytt ägare framgick dock att Pay-Pal inte på något vis varit inblandat och att allt var en bluff. Bedragaren tros höra hemma i Kroatien och möjligheterna att lösa brottet är ytterst begränsade.

Smugglade 400 kilo cannabis från Spanien till Kungsängen

Åklagaren: "Upplägget har liknat ett internationellt företag" Nu åtalas två män för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott vid Attunda tingsrätt. Den 15 februari förra året beslagtog polisen 400 kg cannabis i en lokal i...torsdag 21/1 10:17

Nattarbete på Granhammarsvägen

Kortare stopp då farthinder asfalteras. Under kommande natt, det vill säga natten mot torsdag, så kommer asfaltering av farthinder att ske på Granhammarsvägen. Det här kommer att medföra kortare stopp i trafiken.onsdag 20/1 14:45