Foto: Mostphotos

Inbrott hos Golfrestaurangen

Coronaeffekten märks även på brottsligheten. – Vi är snart nere på aprilnivåer, säger Jonas Rickeborn, samordnare på polisen. Men en filur från Stockholm som försökte undkomma togs ändå i helgen – på andra försöket.

  • Publicerad 10:14, 16 nov 2020

Söndag 01.40

St Olofsgatan

Olaga hot. En Enköpingsbo i 25-årsåldern, känd av polisen sedan tidigare, är misstänkt för olaga hot och brott mot knivlagen under natten till söndagen. Han greps, förhördes och frigavs. Mannen blev även misstänkt för ringa narkotikabrott.

Söndag 01.00-01.23

Golfrestaurangen

Inbrott. Genom att krossa ett fönster på golfrestaurangen tog sig någon in och stal dagskassan ur kassalådan. Tjuvarna krossade fönstret med en sten och kunde därefter ta sig in i lokalerna.

– De tog halva kassan, runt 2.000 kronor, tror jag, säger krögaren Daniel Di Grazia.

Inget annat stulet eller förstört?

– Nej, faktiskt inte, de tog inte ens någon sprit.

Så ni kan ha öppet som vanligt?

– Absolut, vi har lunch som vanligt, säger Di Grazia.

Lördag, dagtid

Nyängsvägen

Skadegörelse. I vänstra sidorutan på en bil parkerad på Nyängsvägen var ett knytnävsstort hål gjort under lördagen, vilket upptäcktes vid 17-tiden.

Lördag 03.00 & 04.10

E18

Drograttfylleri mm. Vid tretiden på lördagens morgon stoppade polis en bil på motorvägen nära Enögla. Men då de kom fram till bilen satt ingen bakom ratten, däremot satt flera personer i baksätet. Alla nekade till att ha kört bilen.

En stockholmare i 25-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott och var positiv på snabbtest. Han förhördes och frigavs.

Och gissa vad han gjorde sen? Jo, körde mot Stockholm.

Mellan Romberga och Annelund stoppade polisen bilen igen. Den här gången med mannen bakom ratten, inte i baksätet. Han blev då även misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning eftersom han inte hade körkort.

Hamngatan

Fredag 18-21

Inbrott i bil. När en bilägare kom tillbaka till sin parkerade bil var båda bakrutor krossade. Ur bilen hade tjuvarna tagit en svart bilbarnstol. Bilen hade även andra mindre krosskador.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54