16-åringen nekar till brott, men enligt åklagaren ska han ha hotat rånoffren med kniv. Foto: Mostphotos

Inblandad i Söramord åtalad för rånförsök i Åkersberga

En av de ungdomar som var på plats vid dödsmisshandeln vid Söraskolan för två år sedan har åtalats för rånförsök. Enligt åtalet ska den nu 16-årige pojken ha hotat två personer med kniv för att få dem att ta ut pengar från en bankomat. Åkersbergabon nekar till brott.

  • Publicerad 06:00, 17 okt 2019

I slutet av mars i år dömdes Åkersbergabon för rån, för att tillsammans med en kamrat ha tvingat till sig en moped genom att hota föraren med pistol. Pistolen visade sig senare vara en kolsyrepistol. Men bara fyra dagar efter domen begick han nya brott, enligt åklagaren.

Hotade med kniv

Nu har han åtalats även för dessa – för försök till ännu ett rån och olaga tvång – för att tillsammans med okända personer ha tvingat två andra personer att följa med till en bankomat för att ta ut pengar. Händelsen inträffade 29 mars på Stationsvägen i Åkersberga.

Enligt åklagaren ska Åkersbergabon, som nekar till brott, ha använt en kniv och hotat att skada rånoffren.

Var på mordplats

Åkersbergabon, som nu hunnit fylla 16 år, missbrukar narkotika och har koppling till ett av de kriminella nätverken i Åkersberga.

För två år sedan var 16-åringen en av de tre ungdomar som var på plats när en 17-årig pojke misshandlades till döds vid Söraskolan. I förhören var han fåordig och nekade till att ha deltagit i misshandeln.

Söramordet: Åkersbergabo dömd för lögn under mordrättegång