– Att stipendiet finns vet jag, men att jag har fått det? Nej, du skämtar. Eller?

Ungefär så lät det på Imran Lodhi när Mitt i först sökte honom för att stämma träff. Nu, ett par dagar senare, har nyheten sjunkit in både hos honom själv och hans kollegor i Storvretshallen.

Flera av dem som vi springer på gratulerar Imran. Någon omfamnar honom.

– Det är ju på grund av den personliga relation som jag hade till Leo som det här betyder mycket för mig, oerhört mycket, säger han.

Första jobbet

Han blev tidigt en av eldsjälen Leo Damgaards adepter, men att han skulle få ansvaret att driva Leos drive in-verksamhet efter hans bortgång i december i fjol kändes i början avlägset.

– Jag och min kompis Amro, som också jobbade här länge, hängde på drive in när det var i Tuna. Det här var någon gång 2010–11. Det var där vi träffade Leo som tyckte att vi var trevliga och han la märke till att vi brukade besöka verksamheten varje fredag och lördag. Sedan fick vi veta att han ville anställa oss, och tänkte varför inte? säger Imran.

Och vad har det betytt för dig?

– Det har betytt oerhört mycket. Det har hjälpt mig att bygga sociala relationer med ungdomar och äldre, och det har hjälpt mig att utveckla min sociala kompetens. Sedan har ens tålamod testats en del genom åren, och man har lärt sig att bli mer flexibel och problemlösande.

"Civilkurage och respekt"

Återkommande nämner en ödmjuk Imran att de skor som Leo lämnat efter sig är stora att fylla. Men han räds inte över det. Snarare tar han sig an utmaningen och hoppas en dag sätta sin egen prägel på Drive in-verksamheten, samtidigt som han för vidare de lärdomar han fick av Leo.

– Civilkurage, hyfs och etikett och respekt. Det är värden som har stagnerat en del i dag, men inom de här väggarna har det alltid varit viktigt. Leo hade skyltar som hängde här i hallen där han betonade respekt och jämlikhet och det har präglat oss. Det vill jag föra vidare, säger Imran.

I dag minns han tillbaka på mentorn Leo med värme.

– Han var jätteuppskattad, och det såg man inte minst på antalet människor som delade grejer om Leo på Facebook, oavsett om det var vid hans bortgång eller i alla otaliga artiklar som har varit med i.

– Jag skulle nog säga att det här var hans andra hem. Många vill kanske spendera sina helger med familjen, men Leo var alltid här för mig och alla andra. Han var verkligen hela områdets extrapappa.