Basketplanen och en parkourpark på Rissne IP kommer att vara rosamålade i morgon. Foto: Mostphotos

Imorgon blir Rissne IP rosa

Imorgon arrangeras Rosa pantern cup för femte gången i rad, för att uppmärksamma genusperspektivet inom idrotten.

  • Publicerad 10:40, 14 sep 2018

Basketplanen och en parkourpark på Rissne IP kommer att vara rosamålade i morgon.

Då går Rosa pantern cup av stapeln för femte gången i rad.

Tävlingar i streetbasket och cage-fotboll kommer att hållas och man kommer även kunna testa på parkour. StreetMentality kommer också att vara på plats och hålla i aktiviteter.

Den professionella fotbollsdomaren Åsa Gustavsson kommer att döma cage-fotbollen hela dagen och kvinnliga dj:s stå för musiken. Basketcoachen Charles Barton – tränare för Djurgården basket finns också på plats.

Nytt för i år är också att det kommer att finnas en yta för de yngre barnen, som inte deltar i tävlingar, det kommer att finnas bland annat hoppborgar.

Rosa pantern cup arrangeras av Aktivitetshuset Hundra74an i samarbete med Duvbo IK, Stockholm basket och StreetMentality.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Han vill ordna en fest vid omtalade bron

Nyheter David hoppas att det kan koppla samman Rinkeby och Ursvik Ursviksbon David Hurtado Gómez vill skapa en fest vid den omtalade bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby. Musik, kultur och mat hoppas han kan hjälpa några eller alla att se Rinkeby med andra ögon.måndag 14/6 10:37

Brottsofferjouren vill se snabbare utredningar

Nyheter Polisen medger brister Färre söker hjälp hos Brottsofferjouren Västerort. Polisens prioriteringar kan vara en förklaring, enligt jouren. Polisen medger brister men hänvisar till att det finns flera olika stöd.fredag 11/6 16:21