Ikväll stängs Stadsgårdsleden av – men guldbron kvar på Medelhavet

Ankomsten av Slussens guldbro är försenad. Men ikväll stängs ändå Stadsgårdsleden i höjd med Slussen för all trafik i drygt två veckor, minst, för att förbereda för den nya bron.

  • Publicerad 14:10, 14 feb 2020

Det är det ostadiga vädret som tvingar Slussens guldbro att fortsätta att cirkulera på Medelhavet, just nu söder om Marbella. Den förra tidplanen, att den skulle anlända i Stockholm 14-15 februari, har nu spruckit. Enligt den senaste prognosen, här kan man följa fartyget, är att den ska anlända på kvällen den 22 februari.

Men enligt tidigare uppgifter från staden påverkas inte den planerade avstängningen av Stadsgårdsleden av den försenade ankomsten än så länge.

Så ikväll stängs Stadsgårdsleden av för all trafik i höjd med Slussen med start klockan 22.

Det görs för att förbereda för monteringen av bron, hur den ska gå till ser ni i filmen ovan. Sträckan kommer vara avstängd till och med 2 mars klockan 05 enligt staden men som flaggar för att avstängningen kan förlängas en bit in i den veckan om bron försenas ytterligare.

FILM: Så sätts Slussens nya guldbro på plats

FÖRSENAD ANKOMST. Slussens guldbro är kvar i Medelhavet. Foto: Stockholms stad/ÅF Lightning

AVSTÄNGT. Här är området som stängs av under två veckor när bron monteras. Foto: Stockholm stad/Projekt Slussen

Varken tunnelbanan eller Slussens bussterminal för Nacka- och Värmöbussarna kommer att påverkas av avstängningen. Men citybussarna från Nacka/Värmdö kommer att påverkas, enligt staden.

Fotgängare, cyklister och biltrafiken hänvisas till alternativa resvägar, bland annat via Folkungagatan. Här hittar du mer detaljerade alternativa resvägar.

Avstängningen görs i samband med sportlovet för att minimera påverkan i trafiken men samtidigt menar staden att det kan orsaka köer långt utanför själva avstängningarna.

"Avstängningen kommer med stor sannolikhet att påverka trafiken i staden långt utanför Slussen. Stor vikt har lagts på att informera i tid på omkringliggande vägnät för att ge trafikanterna möjlighet att planera sin resväg", skriver staden.

Men det dröjer tills bron öppnar för trafik. Enligt tidigare uppgifter ska den invigas söndagen den 23 augusti och öppnas för trafik ett dygn senare.