Ikväll ska världsmästarkören från Rönninge försvara guldet

Kören är på plats i New Orleans. VM i Barbershop har börjat och Rönninge Show Chorus kan ta sitt tredje guld på raken. Den som vill kan faktiskt se kvällens framträdande via länk.

  • Publicerad 16:37, 19 sep 2019

Hur är stämningen i gruppen?

– Lugnt laddad. Gruppen känns väldigt harmonisk, mycket tack vare all mental träning vi jobbat med som förberedelse, säger Johanna Nilsson som är marknadsansvarig i den regerande världsmästarkören.

Kören kliver in i tävlingen sent ikväll. Då är det semifinal. Om allt går som man hoppas blir det final på lördag kväll. Rönninge Show Chorus utlovar sånger från ”det svenska musikundret”.

Vilka artister är att vänta då?

– Det blir låtar skrivna av bland andra ABBA och Max Martin.

Kören dirigeras av Britt-Heléne Bonnedahl och Anna Alvring. Men tävlingarna i New Orleans blir sista gången som Bonnedahl står vid rodret i ett VM.

Gruppen fick en hälsningar vid avfärden från Arlanda. Foto: Petra Blixt

Hur känns det att Bonnedahl slutar?

– Det är känslosamt. Samtidigt är vi väldigt lyckligt lottade som har både vår co-dirigent Anna Alvring, och vår vice-dirigent, Anna-Lena Rickardsson kvar, redo att ta ännu mer ansvar, och vi bygger vidare på en musikalisk ledning runt dem. Britt-Heléne kommer naturligtvis att finnas kvar med oss, inte minst som återkommande coach.

Se kören tävla

Rönninge Show Chorus kliver in i tävlingen klockan 23.28 svensk tid. Har du lust att följa framträdandet kan du göra det via länken här.

Sändningen är gratis att se och strax efter klockan 21 tävlar också kören Stockholm City Voices.

Finalen på lördag är klockan 18.30-01.30 svensk tid.

Rönninge Show Chorus bejublade i Las Vegas

Då kom Bowie, Cash och Dylan till Botkyrka

Låtarna som satt Botkyrka och Salem på kartan