Ikea vill öppna fyra nya butiker i länet. Foto: Mostphotos

Ikea ska öppna fyra nya butiker i Stockholm inom fem år

Ikea ska satsa 1,7 miljarder kronor i Stockholmsområdet de kommande fem åren, skriver möbeljätten i ett pressmeddelande. Fyra nya butiker planeras och ”citynära mindre Ikea-enheter” utlovas.

  • Publicerad 12:17, 21 feb 2020

Ikea planerar att öppna fyra nya enheter, som de kallar det, i Stockholmsområdet inom några år. De nya ”enheterna” ska vara något annat än klassiska Ikea-varuhus och ska komplettera de två befintliga varuhusen i Kungens kurva och Barkarby.

– Vi visar vägen för hur det framtida Ikea ska se ut. Med varuhusen som bas kompletterat med mer citynära, mindre Ikea-enheter och därtill en fullt integrerad e-handel, säger Cecilia Fritzson Gårdnäs, regionchef på Ikea Stockholm, i ett pressmeddelande.

Mitt i Stockholm har tidigare skrivit om att Ikea letar lokaler i centrala Stockholm.

Ikea letar jättelokal i centrala Stockholm

De 1,7 miljarder som Ikea investerar ska gå till de nya butikerna men också till att uppdatera varuhusen i Kungens kurva och Barkarby både vad gäller kundupplevelse men också som arbetsplats.

– Vi är glada över vår starka tillväxt i Sverige och att Ikea kan göra denna satsning i huvudstaden på vår hemmamarknad.  Att vi kan fortsätta växa och skapa fler arbetstillfällen, säger Cecilia Fritzson Gårdnäs.

Ikea räknar med att nyanställa 500 personer i Stockholm.