Nu är U17-laget klart för Allsvenskan 2019. Foto: Läsarbild Jenny Rydberg

IK Frej klart för Allsvenskan efter stabil säsong

IK Frejs U17-lag vann division 1 svealand efter seger mot Enskede IK med 5-3. Därmed blev laget klart för spel i U17-Allsvenskan 2019.

  • Publicerad 14:57, 3 okt 2018

I söndags skrev IK Frejs U17-lag klubbhistoria då de kvalificerade sig för spel i U17-Allsvenskan 2019 efter en målrik hemmaseger mot Enskede IK. Segersiffrorna blev till slut 5-3 vilket innebar att Frej vann division 1 svealand.

– Jag känner stor glädje och stolthet över killarnas prestation. De har gjort en imponerande säsong från början till slut, säger U17-lagets lagledare John Samuelsson.

Laget har gjort flest mål framåt och släppt in minst mål i serien. Sådan statistik räcker ofta långt.

Allsvenskan 2019 utgörs av Sveriges 28 bästa lag där hälften av lagen spelar i en norrserie och den andra hälften i en söderserie. När halva säsongen har gått mixas de båda serierna till en slutspelsserie och en nedflyttningsserie.

Ska bli etablerade i Allsvenskan

Även om denna säsong inte är slut än då det återstår två omgångar av serien har IK Frej målbilden för nästa säsong klar för sig – att hänga kvar i Allsvenskan.

– Målbilden för oss är att etablera IK Frej Täby på Allsvensk U17-nivå. Att bli ett lag för framtiden så det första målet är att hänga kvar i Allsvenskan och sedan bygga vidare på det, säger John Samuelsson.

Elit och bredd i symbios

En stor del av spelarna i laget har tillhört föreningen ända från knatteåldern. Men framgångsreceptet för Frej menar klubben är att de både har en elit och en välfungerande ungdomssektion.

– Det är våra barn och ungdomar som är vår framtid och därför extra kul att se den positiva utvecklingskurvan för vår ungdomsverksamhet i IK Frej på såväl pojk- som flicksidan, Johan Rydberg som är marknadsansvarig i klubben.