Jiloan Hamad och Hammarby besökte nyligen Vikingavallen och fick stryk med 4–1 av IK Frej. Foto: Läsarbild Jenny Rydberg

IK Frej inleder samarbete med Hammarby

I fjol hade IK Frej och Hammarby ett samarbete som innebar att spelare kunde gå på lån till IK Frej. Nu har klubbarna enats om ett fortsatt samarbete under 2018.

  • Publicerad 15:02, 7 mar 2018

– Vi fick en bra erfarenhet av samarbetet förra säsongen då Dusan Jajic kom in och var en viktig spelare för oss under hösten. Den här typen av samarbete ger oss en bredare trupp och fler möjligheter under en lång och tuff Superettansäsong, säger Roberth Björknesjö, manager i IK Frej Täby, till klubbens hemsida.
Det så kallade ”Fotbollsutvecklande föreningssamarbetet” går ut på att IK Frej kan låna upp till fyra utespelare och en målvakt från Hammarbys trupp under säsongen – förutsatt att det är spelare som fyller högst 22 år i år.

Vinst för alla parter

Vilka spelare som kan beröras av samarbetet ska IK Frej och Hammarby gå ut med senare, men klart är att de ser en vinst för alla tre parter – båda klubbarna och även spelaren som kan erbjudas speltid.
Hammarby har kommit överens om ett likadant avtal även med division 1-klubben Västerås SK.

”Samarbeten en naturlig del”

– Utvecklingsfokus är en viktig del av Hammarbys verksamhet, både på kort och lång sikt, och vi anser att Frej och Västerås kan vara väldigt bra utvecklingsarenor för våra yngre spelare. Diskussioner kring hur vi kan samverka i andra sportsliga frågor är relativt långt gångna, och vi vill se föreningssamarbeten som en naturlig del i vår verksamhet, för att utvecklas både på och utanför planen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.