Igenmurat öga blev Anthony Yigits öde i VM-fajten

VM-fajten i superlättvikt i New Orleans fick ett snöpligt slut för Jordbrokillen Anthony Yigit. Domaren bröt matchen mot Ivan Baranchyk i sjunde ronden på grund av Yigits ögonskada.

  • Publicerad 08:00, 29 okt 2018

Anthony Yigit, proffsboxaren från Jordbro, var rejält laddad inför lördagens match om VM-titeln i superlättvikt. Matchen ingick dessutom i penningstinna ”World boxing super series”.

För motståndet i Lake front arena i New Orleans, USA, stod den 25-årige vitryssen Ivan Baranchyk.

– Det kommer att bli krig, vänta er inget annat, sa 26-årige Yigit i ett pressmeddelande inför fajten. Och jag är här för att vinna.

Vitryssen var dock klar favorit hos de så kallade experterna.

– Men de vet inte ett skit om boxning och de känner inte till mig eftersom jag kommer från Europa. Jag är här för att chocka alla.

Experterna fick dock rätt. Anthony Yigit åkte på sin första förlust i proffsringen. Han stod upp mycket bra mot Baranchyk, men matchen fick ett snöpligt slut. Domaren bröt matchen i den sjunde ronden på grund av att Anthony Yigits vänsteröga var igenmurat efter en träff han åkte på redan i första ronden.

Anthony Yigit, Europamästaren i boxning, tränar i Torvalla för VM-fajten. (Arkivbild). Foto: Pekka Pääkkö

Yigit protesterade först, men med lite distans förstår han varför domaren ingrep. Yigit har lagt upp en bild på Instagram där man ser hur svullet och rött ögat är.

– Men ögat är okej. Det ser värre ut än vad det är, säger Yigit på Instagram. Jag fick sy ett par stygn ovanför ögonbrynet och fick tömma blod från örat. Och så har jag en liten käkfraktur. Med andra ord en tuff lördagskväll. Det gick inte vägen den här gången, men jag kommer tillbaka ännu starkare.