Stocksund vann över Vendelsö i finalen av Stockholm Cup. Foto: Läsarbild IFK Stocksund

IFK Stocksund vann Stockholm Cup för första gången

IFK Stocksund vann Stocholm Cup i sitt första framträdande. I finalen besegrades Vendelsö med hela 7-4 och stor matchjälte blev Fabian Boström.

  • Publicerad 16:21, 26 sep 2018

Stocksund och Vendelsö möttes i finalen för Stockholm Cup där en plats i den Svenska Cupen ligger i prispotten. Det var första gången som IFK Stocksund deltog i Stockholm Cup och det blev succé direkt.

Eftersom det skiljer två divisioner mellan klubbarna fick Vendelsö börja med två straffar på Kristinebergs IP. Vendelsö slog in straffarna och för Stocksunds del började jakten på kvitteringen.

Det tog en knapp halvtimme för Stocksund att kvittera och laget kunde sedan gå för seger även om Vendelsö släpptes in lite i matchen.

– Vi visste att dom var bra, ung trupp som springer mycket och så trodde vi att dom kommer att falla tillbaka om de gör två mål på straffarna. Vi går ikapp till 2-2, men sen slappnar vi av, blir lite ofokuserade och nonchalanta. Vi släpper in dom i matchen igen, berättar Stocksunds manager Onur Ekici på IFK Stocksunds hemsida.

Hattrickhjälte avgjorde

I slutet av matchen fick den egna produkten, Fabian Boström, 17, komma in. Och det skulle visa sig vara ett vinnande drag. Boström blev cuphjälte då han inom loppet av elva minuter stod för tre mål och fastställde slutresultatet till 7-4.

– Förutom Fabian Boström vill jag hylla vår lagkapen Maximilian Widfalk som visar gott ledarskap och kliver fram och nickar in ett otroligt viktigt mål, säger Onur Ekici.

Fram till finalen har IFK Stocksund slagit ut Älta IF, IFK Lidingö FK, Vallentuna BK, Ängby IF och Värtans IK. Stocksund ligger i division 2 och ligger i skrivande stund trea med fyra matcher kvar att spela. Säsongen kan sluta med avancemang för Stocksunds del då det bara skiljer en poäng upp till kvalplats.