"Vi har siktet inställt på att vinna serien", säger Onur Ekici. Foto: Läsarbild IFK Stocksund

IFK Stocksund vann det heta derbyt

I lördags vann IFK Stocksund seriefinalen mot Vasalunds IF i division 2 norra Svealand. – Vi vann för vi hade den bästa inställningen och viljan, säger IFK:s manager Onur Ekici.

  • Publicerad 13:41, 18 jun 2018

I lördags hade 250 personer samlats på Danderyds arena 1 för att se mötet mellan IFK Stocksund och Vasalunds IF. Där tvåan Stocksund tog emot serieledarna Vasalund.

IFK Stocksund började matchen bäst. De vitblå från Danderyd hade ett snabbt passningsspel och i den 36:e minuten tog man ledningen genom ex-Djurgårdaren Trimmi Makolli.

–  Det märktes att vi var laddade inför matchen. Grabbarna hade en hög press direkt från start och ett snabbt passningsspel. Efter ett fint anfall tog vi ledningen i matchen där Trimmi Makolli slog in bollen i mål,  säger Onur Ekici.

Hemmalaget ledde i halvtid med 1–0. I den andra halvleken var det inte ett lika högt tempo från IFK Stocksund.

– Jag tycker att vi spelade bra och kontrollerade matchen, i den 75:e minuten blev ett mål bortdömt för offside, men i den 90:e så fastställde Franco Karroum slutresultatet, 2–0.

I nästa omgång väntar Gotlandslaget FC Gute som för närvarande är sex poäng bakom IFK Stocksund.

– Det ska bli kul att möta FC. Fysiskt lag och det kommer bli tufft för oss. Kul med en längre resa också, kan vi vässa gruppen ännu mer, säger managern.