Onur Ekici och hans IFK Stocksund har gjort succé i division 3. Foto: Läsarbild Privat

IFK Stocksund gör succé i division 3

IFK Stocksund gör debut i division 3 och hittills är säsongen en klar succé. Laget inledde med sju raka segrar och leder serien klart inför onsdagens hemmamatch mot Ängby IF hemma på Danderyd Arena.

  • Publicerad 13:55, 16 jun 2017

– Jag är egentligen inte överraskad. När vi satte ihop truppen var intresset stort och många kom på provspel. Flera hade meriter från Allsvenskan och Superettan, men vi valde dem med mest hunger – sådana som vill göra resan med oss och bli elitspelare, säger lagets tränare Onur Ekici.

Att det fanns kvalitet i truppen visade sig tidigt. Under försäsongen förlorade IFK Stocksund inte en enda match, trots att man mest mötte lag från division 1 och 2.

Premiären satte tonen

I seriepremiären slog man topptippade FOC Farsta, och sedan rullade det alltså på med ytterligare sex segrar innan första plumpen kom mot Newroz IF (1–2) i åttonde omgången.

Det fick Enhörna IF sota för i nästa match, då Stocksund vann med 8–1, och man leder serien klart inför matchen mot Ängby IF på onsdag.

Storslagen femårsplan

– De ligger väldigt kompakt och gör det svårt för topplagen. Hittills har de spelat väldigt mycket oavgjort. De satsar på att ligga kompakt och stänga ytor. Inför matchen kommer vi att lägga upp träningarna därefter, säger Onur Ekici.

Inför säsongen gick IFK Stocksund ihop med Juventus IF och fick på så sätt en plats i division 3 södra Svealand. Klubbens uttalade mål var att gå upp i division 2 direkt, och man har en femårsplan som heter ”VMA” – Vägen mot Allsvenskan.

Steg ett i planen är på god väg att uppfyllas.

Tränar ofta och hårt

– Ja, det ser ut som att vi valde rätt som satsade på hungriga spelare. Truppen är dessutom ung med en medelålder på 20–21 år och tre egna produkter som har fått väldigt mycket speltid, säger Onur Ekici.

En annan förklaring till segertåget i trean är att träningen och organisationen ligger på en nivå över de övriga lagen.

– Vi jobbar med videoanalyser varje vecka, det är hög klass på allt. Och så har vi tränat väldigt mycket och hårt. Vi har kört minst fyra gånger i veckan sedan starten, även under försäsongen. Det visar sig i matcherna där vi har bättre fysik och kondition än motståndarna.

Egna ungdomar på läktaren

Antalet åskådare på hemmamatcherna har varierat, från 40–50 till ibland cirka 200.

– Det beror på om våra matcher krockar med ungdomslagens eller inte. Krockar de inte så kommer många av våra egna ungdomar och kollar och stöttar. Det är jag väldigt glad för, säger Onur Ekici.

Matchen mot Ängby IF på Danderyd Arena på onsdag, den 21 juni, har avspark klockan 19.