IF Linnéas Edit tog hem Lilla Midnattsloppet

I början av förra veckan ordnade IF Linnéa ett friidrottsläger på Zinkensdamms IP och flera av deltagarna var sedan med i Lilla Midnattsloppet i lördags. Lägret tycks ha gjort susen, för Edit Nordlander vann F8-klassen i stor stil.

  • Publicerad 13:32, 23 aug 2018

– Det är första gången någon löpare från IF Linnéa har vunnit Lila Midnattsloppet eller Midnattsloppet. I alla fall vad jag vet, och jag har varit med sedan 1988, säger Rikard Nyrenström, kanslist på Söderklubben IF Linnéa.

De sex snabbaste i varje startklass får gå upp och ta emot pris på podiet vid Hornsgatan. Edit Nordlander i svart T-shirt närmast kameran. Foto: IF Linnéa.

Under sommaren ordnade klubben friidrottsskola på Zinken i tre veckor med totalt 150 barn, plus ett tvådagarsläger måndag och tisdag just inför Lilla Midnattsloppet.

Vann med stor marginal

Några av deltagarna på lägret sprang Lilla Midnattsloppet i lördags och flera gjorde riktigt bra ifrån sig. Allra bäst gick det för Edit Nordlander som alltså var snabbast av alla i sin klass, F8, med tiden 8.55.

Edit Nordlander spurtar fram som ohotad segrare, mot målet på Hornsgatan. Foto: IF Linnéa

– Hon vann väldigt klart, med 16 sekunder. Det är stor marginal i ett lopp på 1 980 meter, säger Rikard Nyrenström.

Helena Wallin fyra i damklassen

Till vardags tränar 200 barn och ungdomar i IF Linnéa, plus uppemot 70 seniorer. Även flera av seniorerna var i farten i lördags och sprang Midnattsloppet och för en av dem, Helena Wallin, gick det nästan lika bra som för lilla Edit.
– Ja, Helena kom fyra i damklassen på 37.29. En jättebra prestation! säger Rikard Nyrenström.