Foto: Claudio Britos

Idylliskt sommarhäng i Mälaren

Varmt och soligt. Förra torsdagen bjöd på kanske juli månads varmaste dag, och Mitt i höll på att smälta bort när vi besökte Mälarhöjdsbadet.

  • Publicerad 09:56, 25 jul 2021

Foto: Claudio Britos

Vanessa är på skattjakt

På en somrig, rosa luftmadrass flyter Vanessa Mercado, 7, fram. När hon inte simmar och leker i vattnet dyker hon och letar efter skattkistor på strandbadets botten. Vanessa hoppas kunna hitta en riktigt fin skatt som hon kan få behålla för sig själv.

En timme på Mälarhöjdsbadet Foto: Claudio Britos

På stranden väntar mamma Joana Elisabeth Mercado, som berättar att familjen ofta besöker Mälarhöjdsbadet – det känns som att komma ut på landet.

Foto: Claudio Britos

Är ett EU-bad

I hettan vill många svalka sig med ett bad - och stränderna fylls. Från Mälarhöjdsbadets parkeringen leder en brant backe ned till badet där de bland annat finns hopptorn, gungor, ett utegym och en basketbollplan.
 

Det populära badet är ett kommunalt strandbad som har i snitt fler än 200 besökare per dag under sommarsäsongen och kan därmed klassas som EU-bad. Det innebär bland annat att vattenkvaliteten kontrolleras flera gånger varje säsong av kommunen.

En timme på Mälarhöjdsbadet Foto: Claudio Britos

Prins Carl Philip puttrar förbi

På badet kan man ofta få en glimt av flera olika förbipasserande passagerarfartyg och segelbåtar. Här på bild passerar M/S Prins Carl Philip som trafikerar rutten mellan Stadshuskajen, Klara Mälarstrand och Drottningholms slott.

Intill badet ligger även en ångbåtsbrygga som fungerar som en mellanbrygga för vissa turer på rutten ut till Drottningholm. Vill man åka med gäller det att komma i god tid och på plats hissa upp semaforen så att båten kan lägga till vid bryggan!

En timme på Mälarhöjdsbadet Foto: Claudio Britos

Familjen Basdas njuter

Delar av familjen Basdas hänger på stranden och de syns på långa vägar med den jättelika och häftiga flamingo badmadrassen. De bor i Bredäng och besöker ofta Mälarhöjdsbadet som de tycker är en riktig sommarfröjd.

I går kom de hem från Kurdistan och möttes av ett riktigt kanon väder i Sverige. De tycker att det känns som att vara fortsatt utomlands hemma i Sverige på grund av värmen. De tycker att det är mycket vänligt folk på stranden och det finns många andra barn att leka med. Det "känns tryggt" att vara här och de "rekommenderar fler att komma hit för ett svalkande dopp i sommar!"