Vuxna och juniorer bör avstå från att delta i idrottsträningar, matcher och tävlingar – det är en del av de skärpta riktlinjerna i Stockholm. Det gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

https://www.mitti.se/nyheter/skarpta-rad-mot-smittspridningen-infors-i-stockholm/reptjC!SrbCFEcqiVf@MSkbXHJv6g/

Ställer in

I Enskede IK valde man att ställa in alla fotbollsmatcher och träningar för spelare födda 2004 och äldre med omedelbar verkan, skriver man på sin hemsida.

Klubben meddelar att man har ställt in alla fysiska möten i verksamheten och all personal på kansliet kommer att jobba hemifrån. Barn och ungdomar födda 2005 eller senare får fortsätta träna men allra helst utomhus.

Cuper skjuts upp

Spårvägens FF har också uppmanat till att samtliga träningar med spelare födda 2004 och tidigare ska ställas in.

Stockholms Ishockeyförbund har i samråd med Svenska Ishockeyförbundet beslutat att alla matcher och cuper tills vidare är inställda, vilket påverkar bland annat FOC Farsta IF.

"Vi vill vill bidra"

FOC Farsta IF har ställt in all verksamhet för de som är födda 2004 och tidigare (J-18, J-20, A-lag, B-lag, Damrekreation, Medlemshockey) Alla gemensamma lokaler (kafeteria, läktare, gym och klubbrum) i ishallen i Farsta har stängts.

– Det är såklart tråkigt, men är inte något som vi kan påverka. Det är något vi behöver förhålla oss till och vi ställer såklart upp på det här. Vi vill vill bidra med det vi kan för att minska smittspridningen och ställer om på samma sätt som vi gjorde i våras, säger Magnus Mårtensson, kanslichef i FOC Farsta.

https://www.mitti.se/nyheter/bibliotek-simhallar-och-museer-stangs-inte-ner/reptjC!d6owzWrKT3roRcdV8@64w/

https://www.mitti.se/nyheter/sjukhusen-redo-vaxla-upp-for-andra-covid-vag/reptjA!IfO2K@6mCxHSfP4vx17ayA/

https://www.mitti.se/nyheter/vag-av-covid-sjuka-pa-iva-att-vanta/reptjA!14BdHd1O9REQVKRoiJZDtA/

Samtliga innebandymatcher som har varit planerade att spelas fram till den 19 november på distriktsnivå skjuts upp. Även i juniorserier och veteranserier skjuts alla matcher upp.

Även handbollen ställer in all verksamhet som riktar sig spelare födda 2004 och äldre fram till den 19 november, och det gäller både träningar och matcher.