Idol-stjärnorna har checkat in på Scandic Star Sollentuna

I höst blir det stjärnglans och chans till kändisspaning på Scandic Star Sollentuna. Hela Idolgänget flyttade in i söndags och kommer att bo på hotellet ända till i december då vinnaren av Idol 2019 koras.

  • Publicerad 12:45, 18 sep 2019

– Det är jättekul att ha dem här. Vi kommer att ha en massa sång i frukostmatsalen de närmaste månaderna. Och det är roligt att de spelar in här, de filmar väldigt fint här på hotellet, säger Maria Tumle som har hand om idolernas bokningar på Scandic Star i Sollentuna centrum.

Idoldeltagarna bodde på hotellet även förra året då Idolproduktionen valde att lämna centrala Stockholm för Sollentuna.

”Snyggt att filma här”

– Vi hade en bättre helhetslösning där de kan bo och äta på samma ställe, och så är vi nyrenoverade så det är snyggt att filma här. Dessutom har vi bra uppehållsytor med till exempel gym och pool. Och så ligger vi bra till, ganska nära där de spelar in i Spånga och ändå nära centrala Stockholm, säger Maria Tumle.

Scandic Star Sollentuna passar också bra för uppvärmning inför Idolernas framträdanden då där här finns ett stort auditorium med bra akustik och flera mindre konferensrum där de kan öva på dagarna, berättar Maria Tumle.

Över 20 i kval ska bli 12 i final

Idolerna flyttade alltså in i söndags, och då var de ett stort gäng.

– Ja, nu är det ett 20-tal som bor här. Under veckan är det kval som direktsänds och på fredag står det klart vilka som blir de tolv finalisterna, säger Maria Tumle.

Finalisterna kommer att bo i Sollentuna hela hösten då en efter en försvinner i fredagsfinalerna tills det bara är två kvar som gör upp om titeln Idol 2019.

– Det är otroligt kul att få hit Idol-stjärnorna och kunna erbjuda dem nya sköna sängar, en stor frukostbuffé, spa och pool i en omgivning lämpad för stjärnor, säger Mirja Braun, hotelldirektör på Scandic Star Sollentuna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Säl siktad ända inne i Edsviken

Nyheter "Var uppe i regnet och tittade på oss, bara 20 meter ut." Senast det kom rapporter om säl i Edsviken var hösten 2016 då två stycken plaskade utanför stranden vid Inverness. Nu i helgen hände det igen, och nu ända inne i närheten av Tegelhagens badplats.tisdag 27/10 12:43

Nu har norra delen av blågröna stråket öppnats

Nyheter "En av de bästa naturvårdsinsatser vi har gjort i Sollentuna." Planeringen av det blågröna stråket, parkområdet vid Väsjön, har pågått i flera år. Nu har den första etappen öppnats och gjort det enklare att promenera mellan sjön och Törnskogens naturreservat.tisdag 27/10 5:50

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15