Idag kliver Bandhagenbon Alex in i Big brother-huset

När Alex Manzizila kliver in i Big Brother-huset på måndagen gör han det med sikte på vinsten.  – Vann jag skulle det vara som att vinna VM på hemmaplan, säger han.

  • Publicerad 14:17, 10 feb 2020

På måndagen kickar en ny säsong av dokusåpan Big brother igång, den första sedan 2015. En av de tolv som kliver in i huset från dag ett är 31-åriga Bandhagenbon Alex Manzizila – och han utlovar en hel del show.

– På vilket sätt det blir show får ni se i programmet.

Tjuvtitta in i Big Brother-huset

Alex Manzizila har tidigare spelat fotboll på proffsnivå för bland annat Djurgården och Brommapojkarna.

– Jag kommer inte att ta med mig någon fotboll själv, men finns det en i huset så kommer jag att träna lite, säger han.

Orolig för att bli filmad naken

Konceptet i Big brother är att deltagarna filmas dygnet runt, i en miljö helt avstängd från omvärlden. Alex säger att det säkert kommer att bli en utmaning, men att man nog snabbt kommer att vänja sig vid den nya miljön.

– Det jag är mest orolig för att jag ska råka glömma att vi blir filmade, och gå runt naken eller så. Min mamma kommer att kolla och det är inget jag vill att hon ska se, säger han med ett skratt.

Man kan lätt koppla mitt utseende till kriminalitet

Alex Manzizila

Vidare hoppas Alex att han med sin medverkan ska kunna inspirera tittarna till att leva ett hälsosammare liv.

– Jag tränar mycket och gillar att se hälsosam ut. Jag hoppas att jag kan inspirera andra, och att hjälpa till att sudda ut den stereotypa bilden av den afrikanska mannen. Man kan lätt koppla mitt utseende till kriminalitet – men jag vill visa att jag är en helt vanlig, väluppfostrad man.

Big brother spelas in i ett 750 kvm stort hus i Telestaden i Farsta. Alex Manzizila är själv uppvuxen i Farsta, och han berättar att han kliver in i huset med sikte på vinstsumman på en miljon kronor.

– Jag har ju vuxit upp här, så att vinna vore som att vinna VM på hemmaplan.

Big brother har premiär ikväll klockan 20 på TV4 och Cmore.