Ida Drougges blev tidigt intresserad av politik. Det har tagit henne till riksdagen. Foto: Läsarbild Riksdagen

Ida Drougge spås mäktig framtid

Moderatpolitikern Ida Drougge från Lidingö får en framtid i maktens centrum. I alla fall enligt makthavare.se som listat framtidens unga makthavare. Mitt i ringde upp för att fråga om hennes framtidsplaner. – Jag vill vara där jag kan få så mycket inflytande som möjligt, säger hon.

  • Publicerad 11:39, 16 nov 2018

Hur reagerar du på att du är med på listan som tvåa?

– Det är jätteroligt. Extrakul är det att det motiveras med det politiska arbete jag har gjort.

Vart vill du komma inom politiken härnäst?

– Min utgångspunkt är att jag vill kunna påverka. Var det är förändrats över tid, jag vill vara där jag har så mycket inflytande som möjligt. Just nu är jag moderaternas andranamn i konstitutionsutskottet, vår roll kommer att vara jättestor nu.

Var är du om tio år?

– Jag hoppas att jag någon gång kan få vara minister, eller ha en mer aktiv roll här på på Lidingö.

Blir du moderaternas nästa partiledare?

– Nej, det tror jag inte. Man behöver mer erfarenhet för ett sådant uppdrag, det är det enkla svaret. Blir man partiledare ska man vara beredd på att bli statsminister, så ser uppdraget ut. Det kan jag inte svara på om jag vill.

Vad betyder Lidingö för dig?

– Jättemycket. Jag hade inte varit där jag är utan skolorna på Lidingö, mina lärare och min familj.  Vi 90-talister blir ofta anklagade för att ha curlats fram genom livet. Men jag har mötts av vuxna på Lidingö både av tron att man kan göra vad man vill –  men också att men måste jobba hårt för det.

Ditt eget politiska uppvaknande, när kom det?

– Mellan sexan och sjuan hade jag mitt första extrajobb. Då började jag fundera mycket på skatter, vad vi betalar och vad vi får tillbaka för det. I nian gick jag med i Moderata ungdomsförbundet, det var Carl-Johan Schiller, kommunalråd för KD nu som frågade om jag ville vara med och dra igång MUF på Lidingö. Han var med i moderaterna då.