Ica Maxi öppnar i Österåker

Matjätten Ica storsatsar i Österåker. Nyligen blev en affär klar som innebär att Ica fastigheter köpt mark utanför Åkersberga för att bygga ett Ica Maxi-matvaruhus, apotek och bostäder.

  • Publicerad 08:25, 8 nov 2016

Ica Fastigheter har köpt två fastigheter i Åkersberga för att bygga ett Ica Maxi matvaruhus, apotek och ytterligare butiker. Fastigheterna, som omfattar  30 000 kvadratmeter varav 15 000 är byggrätter, har matvarujätten köpt av Aftén Fastigheter AB.

Området som nu ska bli stormarknad heter Hagby 1:101 och 1:102 och ligger på Långhundravägen 11 vid 276:an, alldeles innan rondellen, på mark som tidigare använts av Österåkers golfklubb.

De butiker som Ica planerar för i Åkersberga – utöver Maxi-varuhuset och apoteket – ingår i en affärsidé som företaget kallar ”Goda grannar”. Det handlar om kompletterande butiker vid Icas handelsplatser och konceptet används bland annat i Flottiljen köpkvarter i Barkarby och Erikslund i Västerås.

Exempel på företag som tidigare fått hyra in sig som ”Goda grannar” är bland annat Starbucks, Webhallen, Tele2, Systembolaget och olika klädbutiker

Enligt uppgift finns ännu inget bygglov för projektet.