Över tusen muffins och kanelbullar har delats ut av Icahandlaren Joakim Enerstrand. Med detta vill butiken rikta tacksamhet till vården. Foto: Läsarbild Privat

Ica Kallhäll delar ut fika som tack till vårdpersonal

Jakobsbergs sjukhus och Kallhälls vårdcentral är några inrättningar vars personal fått fikabröd. – För att ge en glimt av någonting vanligt i en stressig och överbelastad vardag, säger Icahandlaren Joakim Enerstrand.

  • Publicerad 12:00, 20 mar 2020

Under torsdagen fick alla avdelningar på Jakobsbergs sjukhus en fikaleverans och idag var det Kallhälls nya vårdcentrals tur. 

– Genom detta vill vi med största ödmjukhet rikta ett stort tack till vårdpersonalen och visa uppskattning för det arbete de gör. De är hjältar. Sjukvården har högre belastning än någonsin och kan behöva en bit vardag emellanåt också, säger Joakim Enerstrand. 

Har varit uppskattat

Även hemtjänst Kärnmakaren, Ekens äldreboende och Källtorpskolan har fått en leverans.

Totalt har över 1 000 fikabröd delats ut. 

– De i riskgrupp bör inte gå ut och många i personalen är hemma och vabbar till exempel. Då kan en så enkel sak som lite fika och en paus mitt i allt det kämpiga göra mycket. Det har varit jätteuppskattat, säger Joakim Enerstrand.

Lämnade även plasthandskar

När fikabrödet, bestående av muffins och kanelbullar, lämnats över har matbutiken valt att lämna med en låda plasthandskar.

Framför allt för att hanteringen i fikarummet på sjukhuset inte ska belasta vårdens egna resurser. 

Vi behöver se varandra

Under hanteringen har handlarna haft plasthandskar på sig och Joakim Enerstrand valde att inte själv gå in på avdelningarna.

Istället har han ringt verksamhetschefer som fått komma och hämta varorna utanför. 

– Vi försöker bara visa uppskattning från vårt håll. Det är viktigt att man tar sig tiden att få folk att känna att man bryr sig om dem. Om vi ska hålla ut länge i det här, då gäller det att vi ser varandra och uppskattar varandra, säger Joakim Enerstrand.

Vad gör du för att stötta Järfälla under coronakrisen? Vill du tipsa om någon som gör en god insats eller har tagit ett bra initiativ?

Tipsa på sara.frisk@mitti.se.