Ica-butik satsar på uteservering i sommar

Utanför livsmedelsbutiken i Tallkrogen finns numera en uteplats med 16 sittplatser. – Folk ska inte behöva dra iväg till andra stadsdelar för att fika, säger Ica-handlaren Stefan Eckevall om satsningen.

  • Publicerad 16:58, 22 maj 2018

Lagom till värmeböljan har det dykt upp ett nytt solhäng i Tallkrogen. Det är den lokala Ica-butiken, som har byggt 40 kvadratmeter trätrall och satt ut bord och stolar.

– Sedan fiket i ett av studenthusen la ner i höstas har det saknats ett kafé här i Tallkrogen, vilket jag tycker är väldigt synd. Jag vill inte att folk ska behöva dra iväg till andra stadsdelar för att fika, säger Stefan Eckevall som driver butiken.

För dött för ett fik?

Syftet med den nya uteserveringen är att fylla luckan och göra en bättre affär på fikasugna kunder. Kaffemaskin och en avdelning med bakverk finns i butiken sedan tidigare.

– Nu har folk börjat sätta sig här och ta en glass eller en läsk. Det är precis så vi vill att den ska användas. Vi har också två mikrovågsugnar som man kan låna och värma mat om man har köpt någon frysrätt eller barnmat, säger Stefan Eckevall.

Vissa butiker i Stockholm, exempelvis Ica Kvantum i Liljeholmen, har gått steget längre och satsat på mat- och alkoholservering.

Blir det nästa steg för Ica Tallkrogen?

– Det är inget vi tänkt på just nu, säger Stefan Eckevall.