Stockholmarna lyxar gärna till det när det kommer semlor. Foto: Mitt i

I Stockholm får semlan gärna kosta några kronor extra

Stockholmarna lägger gärna några extra kronor på en god semla. Hela 14 kronor mer än göteborgarna. – Bakverk är mer av en lyxprodukt i Stockholm, säger Robert Tinterov.

  • Publicerad 12:49, 17 feb 2020

Det är snart fettisdagen. Den stora försäljningstoppen infaller först den 25 februari i år men semlorna går åt som smör i solsken under hela februari.

En undersökning som Atenga Insigts gjort visar att stockholmarna kan tänka sig att betala 29 kronor för en semla köpt i butik och 49 kronor för en handlad på bageri.

– De flesta som kommer hit vet att det kostar lite mer att få en semla som är nybakad och med de bästa råvarorna, säger Hans Berg på Ett Bageri i Stockholm i ett pressmeddelande.

Fakta

Så mycket får en semla kosta

STOCKHOLM

Butikssemla: 29 kronor.

Bagerisemla: 49 kronor.

GÖTEBORG

Butikssemla: 25 kronor.

Bagerisemla: 35 kronor.

MALMÖ

Butikssemla: 27 kronor.

Bagerisemla: 39 kronor.

Källa: Atenga Insights
Visa merVisa mindre

”En lyxprodukt”

Medan göteborgarna är beredda att betala 35 kronor för en butikssemla har stockholmarna inga problem med att lägga några extra kronor på en god semla. Det skiljer 14 kronor mellan göteborgarnas och stockholmarnas betalvilja för en bagerisemla.

– En möjlig förklaring är att fika och bakverk är mer av en lyxprodukt i Stockholm, säger Robert Tinterov på Atenga Insights.