Här blir det snart en sandstrand. Foto: Alexander Jacobsson

I sista stund: Gustavs udde blir badplats

I somras var det många som saknade den utlovade badplatsen vid Gustavs udde. Men i morgon startar bygget.

  • Publicerad 15:18, 21 aug 2018

Sommaren blev lång och varm och Vallentunaborna har hört av sig till Mitt i för att fråga vad som blev av den nya badplats som kommunen beslutat om i november. Den skulle anläggas på Gustavs udde vid Vallentunasjöns östra strand. Enligt planen skulle den stått färdig till sommaren.

Men så blev det inte.

Fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson, C, säger att det länge var oklart om det behövdes något tillstånd för att anlägga badplatsen. Så var dock fallet och på länsstyrelsen har man handlagt ärendet snabbt.

Olika bud om invigning

– Det kan dröja upp till tio månader innan man får svar. Nu har det gått väldigt kort tid och det är möjligt att blir klart bara på några dagar. Det krävs bara att man får dit sand, säger han till Mitt i.

Men riktigt så snabbt kommer det inte att gå. Enligt Mir Grebäck von Melen, kommunikatör på fritidsförvaltningen blir badplatsen färdig först om några veckor. Först byggs en båtramp, sedan anläggs en sandstrand.

Det kommer att vara avstängt medan det byggs. Vår räknar med att vara klara i mitten av september, men har vi tur går det fortare. Att handläggningen dröjde beror på att länsstyrelsen dröjde med tillståndet, säger hon.

Picknickbord

När badplatsen, som bara ligger 800 meter från Bällsta station, är klar ska det finnas sandstrand, brygga och picknickbord vid Gustavs udde. Den båtbrygga som redan finns ska renoveras

Om det blir möjligt att ta sig ett dopp vid Gustavs udde innan vädret blivit för kallt återstår alltså att se