Allt ifrån spel, kläder och godis till peruker från japan och östasien kommer att säljas. Foto: Läsarbild

I morgon förvandlas Sumpan till en del av Japan

I morgon förvandlas Allaktivitetshuset på Sturegatan i centrum till ett mecka för alla Japanälskare när årets Japan-loppis öppnar portarna.

  • Publicerad 15:29, 28 sep 2018

Loppisen har arrangerats i 6-7 år, men har de senaste åren växt ur lokalerna i Hallonbergen.

– Till slut hade vi folk som köade utanför centrum i timmar innan vi öppnade, så det senaste två åren har vi varit i centrum.  Förra året kom 1500 personer, berättar Martin Bylund, kulturproducent och huvudansvarig från Aggregat.

Förra året besökte cirka 1500 personer Japan-loppisen.

Det är Aggregat (en mötesplats för personer mellan 15-25 år) på Kulturskolan i Hallonbergen plus ett gäng hängivna arrangörer och ungdomar som står bakom loppisen.

Stort intresse

Omkring 20 utställare kommer att flytta in på Allaktivitetshuset. Här kommer de sälja saker ur japansk och östasiatisk populärkultur – allt ifrån spel, kläder, godis, peruker och mycket mycket annat.

– Japanintresset är stort. I dag, fredag, hade 4000 anmält sig som intresserade på vår Facebooksida, säger Camilla Franzén, huvudansvarig för Japan-loppisen.

Omkring 20 utställare kommer att finnas på plats och sälja sina saker.

Denna gång kommer det även att vara en Cosplay-panel, med två kända cosplayare som kommer berätta vad de gör och svara på frågor.

– Det kommer två personer som själva tävlar i, och bedömer, Cosplay för att berätta och svara på frågor, säger Camilla Franzén.

Loppis öppnar vid klockan 12 och stänger vid klockan 16.

I morgon ordnar även Lions Club Sundbyberg och Köpstråk Sundbyberg loppis i stora delar av centrum.

Den som hellre vill köpa skivor kan bege sig till Solna där det ordnas skivmässa.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47