KF på måndag. Foto: Mitt i / Mostphotos

I kväll klubbas Rågsveds naturreservat

Beslut om Stadshagen, nya Astoriaflygeln och genomförandebeslut för Rågsveds naturreservat. Här är något av det hetaste inför kvällens sammanträde i Stockholms stads kommunfullmäktige.

  • Publicerad 05:45, 28 maj 2018

Beslut om Stadshagen

Den 22 mars godkände stadsbyggnadsnämnden detaljplanen för Stadshagen som innebär 1775 lägenheter i Stadshagen varav 500 hyresrätter och 245 studentbostäder. Nu är det kommunfullmäktiges tur att fatta det slutgiltiga beslutet.

Detaljplanen innehåller också nya parker och torg samt att tennishallen i Kristinebergs strandpark flyttas till Stadshagen. En fotbollsplan försvinner också på Stadshagens IP.

Tanken är att Stadshagen nu bättre ska växa ihop med Hornsberg.

Nya Astoriaflygeln

I mars gavs det bygglov till det nya hus som ska byggas istället för flygeln till Astoriahuset vud Nybrogatan. Men planerna såg annorlunda ut nu jämfört med tidigare under processen då det bråkats om huset och om huruvida det gamla 1800-talshuset skulle rivas.

Liberalernas Björn Ljung vill nu i interpellation få svar på om det är okej att projekt byter utseende efter att detaljplaner har godkänts. Och han vill också veta hur stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) ska förhindra att detta sker i framtiden.

Inrättande av Rågsveds naturreservat

Rågsveds friområde ska bli naturreservat och den södra delen av Snösätra inkluderas i reservatet

På måndagens möte ska politikerna ta genomförandebeslut för inrättandet av Rågsveds naturreservat.

Här kan du följa kvällens sammanträde i kommunfullmäktige via webb-tv.