I kväll de svenska spelarna fira EM-biljetten ihop med fansen på Friends. Än så länge ser det ut att bli halvfullt på läktarna. Foto: Mostphotos

I kväll kan landslag och fans fira EM-biljetten på Friends

Årets sista landskamp närmar sig. I kväll avslutas EM-kvalet hemma på Friends med match mot Färöarna.

  • Publicerad 10:01, 18 nov 2019

Många svenska supportrar hade rest till Bukarest för fredagskvällens ödesmatch – och landslaget gjorde dem inte besvikna. Med tvåmålsseger och en EM-biljett i bagaget kunde spelare och fans vända hem till Sverige. På måndag kväll kan de fira tillsammans på Friends när årets sista landskamp spelas.

På pappret är det då betydligt enklare motstånd som gäller – Färöarna. Med tre inspelade poäng är laget sist i gruppen tillsammans med Malta. I Torshavn i september vann Sverige enkelt med 4–0.

I fredagskvällens match skämde delar av den rumänska publiken ut sig med rasistiska påhopp mot 20-årige inhopparen Alexander Isak. Kan vi hoppas på att den svenska publiken visar hur riktiga supportar beter sig?

Fakta

Senaste mötet på Friends

  • Senaste matchen mellan Sverige och Färöarna spelades på Friends i juni 2013. Sverige vann med 2-0 efter två mål av Zlatan. Bland utespelarna fanns Sebastian Larsson, Andreas Granqvist. Albin Ekdal och Pierre Bengtsson med i laget, och de återfinns i Janne Anderssons EM-kvaltrupp.

Sveriges möte med Spanien i oktober var slutsålt. Lapp på luckan blir det inte mot Färöarna, även om klacksektionens 1 900 platser redan är slutsålda. Hittills har 22 000 biljetter sålts och förbundet räknar med en publiksiffra på runt 25 000.

”Vill inte jinxa det”

– Mycket hänger givetvis på hur det går i matchen mot Rumänien. Vi vill såklart gärna fira ett avancemang vid sista landskampen för året, men vi vill inte jinxa det och har inte vågat planera något på förhand, säger Christoffer Lund, publikrekryteringsansvarig på Svenska fotbollsförbundet.

Svagt bortastöd

Den svenska klacken kommer att samlas på O´Learys i Westfield Mall of Scandinavia från 17-tiden på måndagskvällen. Avspark är klockan 20.45. Bara ett 50-tal supportrar från Färöarna har så här långt bokat biljett.

Fakta

Återstående matcher i EM-kvalgrupp F

I kväll:

Sverige–Färöarna
Spanien–Rumänien
Malta–Norge