Det är tredje året i rad som världens största bakluckeloppis ordnas på travbanan Foto: Läsarbild Calle Sigrell/Stockholmsmarknader

I helgen flyttar världens största bakluckeloppis in på Solvalla

På lördag och söndag drar världens största bakluckeloppis in på Solvalla. Passa på att fynda och även träffa oss på Mitt i – vi finns på plats bland alla loppisborden.

  • Publicerad 09:50, 3 maj 2019

Det är tredje året i rad som världens största bakluckeloppis ordnas på travbanan. Håller tidigare års besökssiffror i sig så kommer omkring 25 000 personer per dag att strosa runt bland de över 1 000 loppissäljarna.

Även vi på Mitt i kommer att finns på plats för att ta emot tips, svara på frågor och hjälpa till att ladda ner appen, så kom gärna förbi vårt tält och prata en stund!

För den som inte orkar gå runt den enorma loppisen så kommer ett gratis tuff-tuff-tåg att köra runt på området. Det kommer även gå att få sina saker värderade av experter från Metropol Auktioner.

Behöver man en paus så utlovas ett karaokebås, hoppborgar, ponnykörning och ponnyridning.

Springer du på någon av dessa på loppisen, så passa på att ge oss tips, idéer och fråga om annat som du vill veta om Mitt i – tidningarna.

SL sätter in extrabussar

För att det inte ska bli allt för stökigt i trafiken så har SL satt in två stora extrabussar som kommer att gå i skytteltrafik mellan Sundbyberg station till Solvalla hela dagen från klockan 10 på förmiddagen. Även buss 112 och 113 stannar vid Solvalla.

Kommer du med bil så går det att parkera på vanliga huvudparkeringen, och på ”baksidan” av Solvalla, väster om banan (infart via Sulkyvägen från Ulvsundaleden).

För den som vill passa på att ta en garagerensning och försöka sälja sina saker på loppisen så går bord att hyra. Mer info hittar du här och i faktarutan nedan.

Bakluckeloppisen slår upp portarna vid klockan 11 och stänger vid klockan 15 både lördag och söndag.

Extrainsatta SL-bussar kommer att köra till loppisen. Foto: Stockholmsmarknader.

Fakta

Vill du sälja på loppisen? Så går det till

Att hyra en försäljningsplats kostar 170 kronor, ingen föranmälan behövs – det är bara att dyka upp.

Det går bra att komma även utan bil – flera bussar går till hållplats Solvalla.

Bord och klädställningar finns att hyra på plats på loppisen för den som önskar.

På loppisen är det tillåtet att sälja nästan allting som är lagligt, förutom mat och dryck för direktförtäring. Att sälja till exempel äpplen från trädgården eller egengjord saft och sylt är okej.  Mer info hittar du på solvallaloppis.se.

Entrébiljett för besökare kostar 40 kronor per dag (30 kr förköp).

Loppisen är öppen lördagar och söndagar klockan 11–15. Du som vill sälja kan gärna komma någon gång mellan klockan 9 och 10.30 – gärna lite tidigare än så under specialhelgen 4–5 maj, då börjar insläppet redan klockan 7.30.

 

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47