I dag startar scouterna sin julgranförsäljning i Edsvik

I dag är det premiär för Sollentuna Norra Scoutkårs julgransförsäljning på Stallbacken i Edsvik. Nytt för i år är att de står på två ställen – dels i Norrviken där de har sålt granar i 53 år, dels på Stallbacken i Edsvik där det är helt nytt.

  • Publicerad 07:01, 14 dec 2019

– Vi vill gärna att de gamla kulturplatserna ska leva upp! Det är en fin tradition som vi vill stötta, säger Susanna Arbro, avdelningschef för kulturfastigheter på Sollentuna Kommunfastigheter AB, SKAB, som har hand om byggnaderna vid Stallbacken.

Scouterna har alltså sedan länge sålt granar i Norrviken, vid korsningen Landsvägen-Vibyvägen, vilket har varit möjligt tack vare att familjen som äger tomten har upplåtit den åt scouterna för det välgörande ändamålet.

– I 53 år har julgransförsäljningen skapat möjligheter för Sollentunas ungdomar att ägna sig åt vettiga saker. Hos Scouterna är alla med, hos oss sitter ingen på avbytarbänken. Alla ungdomar och barn är välkomna, säger Per Billing, ordförande i Sollentuna Norra Scoutkår.

”En fantastisk möjlighet”

Men i år är nog sista året som scouterna kan sälja granar i Norrviken då förhållandena kring tomten de har fått tillgång till har förändrats. Extra bra då att kanske få möjlighet att sälja i Edsvik framöver.

– Det här är en fantastisk möjlighet, vi har fått ett bra stöd från SKAB för att möjliggöra detta, säger Per Billing.

Två helger i rad på Stallbacken

Tidigt på lördagsmorgonen ses scouterna för att packa upp sina granar på Stallbacken. Försäljningen pågår därefter klockan 10–16 på lördag och söndag den här helgen och nästa, 14–15 och 21–22 december.

Granförsäljningen på den sedvanliga platsen i Norrviken startade redan den 8 december. Där står scouter och säljer granar klockan 10–18 den 14–15 och 21–22 december, men även på vardagar: 17–19 den 16–18 december, 15–19 den 19–20 december och 10–16 den 23 december.

Fakta

Sollentuna Norra Scoutkår

Sollentuna Norra Scoutkår bedriver verksamhet för barn och ungdomar, från 7 år och uppåt.

Scouting handlar om att vara en schysst kompis. I grunden finns starka värderingar som grundar sig i scoutlagen och valspråket ”Var redo” och lösen ”Alltid redo”.

I Scouterna hittar man utmaningar och upplever äventyr i naturen, och har kul tillsammans medan man utforskar världen.

Visa merVisa mindre

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26