Öppnar i nästa vecka. Huvudbiblioteket intill Sollentuna centrum. Foto: Tomas Stark

I dag öppnar idrottshallarna och snart även biblioteken

Efter regeringens presskonferens i torsdags kan en del restriktioner lättas och Sollentuna kommun öppnar flera verksamheter som tidigare varit stängda. Bland annat blir det grönt ljus för organiserad träning inomhus för aktiva födda 2005 eller senare, och snart öppnar även biblioteken.

  • Publicerad 06:40, 25 jan 2021

Från och med i dag, den 25 januari, öppnas Sollentunas inomhusanläggningar – både idrottshallar och ishallar – för aktiva födda 2005 eller senare. Verksamheten ska naturligtvis organiseras så den följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.

Även simhallen öppnar igen, men med samma regler för organiserad träning som övriga anläggningar har. Badet kommer att tillåta ett begränsat antal besökare för att förhindra smittspridning. Bastun och relaxavdelningen hålls däremot stängda tills vidare.

Barn och unga födda 2004 eller tidigare har möjligheter att idrotta organiserat, men än så länge bara utomhus.

Bibblan öppnar snart

När det gäller utomhusanläggningar så började de öppnas successivt redan i början av förra veckan.

Nu är allmänhetens åkning öppen på Sollentunavallens bandyplan. På halva planen får man spela med klubba medan den andra halvan är till för åkning utan klubba. Ett maximalt antal åkare kommer att anslås.

Klockan 16.00 i dag öppnar dessutom Växjöbacken för säsongen.

Även biblioteken är på gång att öppna, men alla bokmalar får ge sig till tåls till den 1 februari.

Då öppnar biblioteken Arena Edsberg och Arena Rotebro för fysiska besök måndag till onsdag klockan 10.00–17-00, och huvudbiblioteket vid Aniaraplatsen då öppnar från måndag till fredag 10.00–19.00, plus lördagar 11.00–16.00 och söndagar 12.00–16.00.

Det kommer att vara en begränsning i antalet personer som kan vistas i lokalerna samtidigt, och det kommer fortfarande inte att finnas sittplatser eller möjlighet att läsa dagstidningar. Däremot finns självservice vid datorer, kopiatorer och skanning.

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26