Från och med i dag, den 25 januari, öppnas Sollentunas inomhusanläggningar – både idrottshallar och ishallar – för aktiva födda 2005 eller senare. Verksamheten ska naturligtvis organiseras så den följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.

Även simhallen öppnar igen, men med samma regler för organiserad träning som övriga anläggningar har. Badet kommer att tillåta ett begränsat antal besökare för att förhindra smittspridning. Bastun och relaxavdelningen hålls däremot stängda tills vidare.

Barn och unga födda 2004 eller tidigare har möjligheter att idrotta organiserat, men än så länge bara utomhus.

Bibblan öppnar snart

När det gäller utomhusanläggningar så började de öppnas successivt redan i början av förra veckan.

Nu är allmänhetens åkning öppen på Sollentunavallens bandyplan. På halva planen får man spela med klubba medan den andra halvan är till för åkning utan klubba. Ett maximalt antal åkare kommer att anslås.

Klockan 16.00 i dag öppnar dessutom Växjöbacken för säsongen.

Även biblioteken är på gång att öppna, men alla bokmalar får ge sig till tåls till den 1 februari.

Då öppnar biblioteken Arena Edsberg och Arena Rotebro för fysiska besök måndag till onsdag klockan 10.00–17-00, och huvudbiblioteket vid Aniaraplatsen då öppnar från måndag till fredag 10.00–19.00, plus lördagar 11.00–16.00 och söndagar 12.00–16.00.

Det kommer att vara en begränsning i antalet personer som kan vistas i lokalerna samtidigt, och det kommer fortfarande inte att finnas sittplatser eller möjlighet att läsa dagstidningar. Däremot finns självservice vid datorer, kopiatorer och skanning.