Bygatans förskola. Foto: Linnea Gustafson

I dag invigdes Bygatans förskola

I dag invigdes Bygatans förskola i Tureberg på vänster sida om järnvägen. Bandet klipptes av Barn- och ungdomsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M).

  • Publicerad 13:50, 25 sep 2018

Förskolan som har två våningar rymmer 140 barn och en personalstyrka på 30 personer. Här kommer Töjnaskolans förskoleelever gå under de kommande två åren medan den nya Töjnaskolan byggs.

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) var på plats och klippte bandet under hejarop från barnen.

– Det är jätteroligt att få inviga en så fantastiskt fin förskola med 140 platser. Vi behöver ju fler förskolor för att minska barngrupperna och det här är ett steg ditåt.

Soley Aksöz Lithborn.

Viktigt med kreativitet

Barn- och utbildningskontorets funktionsprogram, där hållbarhet, mötesplats och kreativt lärande ingår, har legat till grund för hur förskolan har utformats. Tanken är att förhållandet mellan ute och inne ska vara praktiskt och det moderna bygget har också lagt fokus på energihushållning. Förskolans färger ska vara inspirerade av Tove Janssons barnbok ”Vem ska trösta Knyttet”.

– Det är viktigt så viktigt med arbetsmiljö och det är jätteviktigt att barnen också har det. Det finns så mycket kreativitet och nyfikenhet, säger Soley Aksöz Lithborn.

Tomten där Bygatans förskola nu ligger ägs av kommunen och har stått obebyggd sedan en förskola revs på 70-talet. Lokalerna ska vara flexibla så att de kan göras om så att de passar även lågstadieelever om behovet ändras.

Fakta

Bygatans förskola

Beslut om genomförande togs i maj 2015.

Första spadtaget till den nya förskolan i Tureberg togs den 15 februari 2017.

Entreprenör är Erlandsson Bygg i Stockholm AB.

Källa: Sollentuna kommun
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Alkoholstoppet föreslås förlängas

Nyheter "På grund av det allvarliga smittläget" Det kan bli en förlängning av förbudet för alkoholservering på krogen efter klockan 20. Socialdepartementet vill förlänga nuvarande restriktioner, rapporterar TT.tisdag 19/1 15:00

Fortsatt stöd till föreningslivet

Nyheter "Ett tufft år med mycket inställa aktiviteter" För att fortsatt hjälpa föreningslivet har kultur- och fritidsnämnden beslutat att ge barn- och ungdomsföreningar aktivitetsstöd för aktiviteter på höstterminen 2020 baserat på antal aktiviteter...tisdag 19/1 11:40

Nu säljer Sollentunahem nästa etapp: 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg

Nyheter Kommunen vill se en köpare med långsiktig vision I maj i fjol sålde Sollentunahem 541 lägenheter i Rotebro och Rotsunda. Nu är det dags för den andra försäljningsetappen av tre – då cirka 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg ska säljas.tisdag 19/1 5:30