Öppet. Söderleds­kyrkan håller öppet. Foto: Stefan Källstigen

I år blir julottan digital

Gudstjänster och andakter blir digitala i jul. Men två av Farsta församlings kyrkor kommer också att stå öppna för besökare.

  • Publicerad 13:58, 18 dec 2020

Det blir en annorlunda jul i år, inte minst för kyrkorna. Men Farsta församling gör sitt bästa för att skapa julkänsla och gemenskap i pandemitider.

Gudstjänster, julottor och musikandakter webbsänds, för alla som vill ta del av ­julens budskap.

Vill man besöka kyrkor går det också bra.

– Vi undviker att bjuda in men kommer att ha kyrkorna öppna varje dag för den som vill tända ljus och under julhelgen kommer även finnas präster och kyrkomusiker på plats, säger Niklas Utterhall distriksledare och präst i Söderledskyrkan.

Julhäng för äldre

Detta gäller Söderledskyrkan och Stora Sköndals kyrka. Öppettider och digitala andakter hittar du på församlingens hemsida.

Facebookgruppen Farsta Vänhäng kommer även under jul och nyår att ordna coronasäkra träffar utomhus för personer 60-100 år. Information om dagar och tider finns i gruppen.

Bandy utan fest

Den 26:e kommer den klassiska annandagsbandyn för första gången till nya bandyhallen i Gubbängen – och derby dessutom när AIK möter Tellus. Synd bara att publikförbud råder!

Någon möjlighet att själv åka skridskor på Gubbängens utomhus-is blir det inte heller, då Stockholms stad på grund av smittolägret har stängt alla sina anläggningar från 20 december och drygt en månad framåt.