Nu ska Lidngövallen rustas upp. Foto: Ulrika Lind

I april går startskottet för upprustning av Lidingövallen

Förslaget har stötts och blötts. Men nu börjar snart en efterlängtade upprustningen av Lidingövallen. Blir klar 2021. – Vi får en friidrottsarena arena och en fotbollsplan i toppskick, säger Filip Svanberg, (M).

  • Publicerad 15:00, 23 mar 2020

Nu är det alltså dags för den stora utbyggnaden av Lidingövallen. Staden har tecknat avtal med en entreprenör och 14 april börjar bygget på allvar. Det stängslas kring området runt löparbanorna in och utbyggnaden drar igång.

Det är verkligen någonting att fira

Filip Svanberg (M)

Upprustningen av Vallen blir 30 miljoner billigare

När allt är klart, i september 2021 enligt stadens planer, kommer vallen att ha en ny löparbana som är 400 meter lång och en fullstor fotbollsplan för 11-mannalag.  Fotbollsplanen blir av naturgräs och kommer att hålla internationella mått  som funkar för de högsta seriematcherna.

Filip Svanberg (M), gläds åt planerna att bygga ut Vallen.

– Vi får en friidrottsarena och en fotbollsplan i toppskick. Det är verkligen någonting att fira när det är färdigt, säger Filip Svanberg, (M), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Tillfälliga ingångar

Under byggtiden kan det dock bli litet krångel. De vanliga ingångarna till vallen kommer att vara avstängda under byggtiden och ersättas med tillfälliga entréer. Det kommer att skyltas var de ligger under tiden.

– Ambitionen är att i möjligaste mån ha ytor som inte påverkas igång så att det går att ha verksamhet där, säger Filip Svanberg (M).

Konstgräsplanen, omklädningsrum, motionsrum, isrink och parkeringsplatser kommer att kunna användas som vanligt hela byggtiden.

Staden kommer också att ordna alternativa idrottsytor för för friidrotten.

Förslaget bantades

Redan 2017 bestämdes att Lidingövallen skulle rustas upp. Men när det visade sig att bygget skulle kosta runt 95 miljoner kronor gjordes ett omtag och ett nytt bantat förslag för 60 miljoner kronor  – som staden dock anser hålla samma höga kvalitet – togs fram.

Eftersom Lidingövallen ligger på gammal sjöbotten kommer en stor del av arbetet handla om markförstärkning. Genom det är tanken att man ska komma tillrätta med sättningar och fuktproblem som man haft på vallen.