Vanlig syn. De senaste veckorna har en bil från Securitas stått utanför Trafikverkets anläggning på Norrvikenleden varje dag. Foto: Tomas Stark

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar varje dag. Och frågetecknen låter sig inte rätas ut.

  • Publicerad 05:15, 26 okt 2020

– Jag kan inte säga något om varför vi är här, du får ringa Vattenfall, säger Securitasvakten som sitter på pass när Lokaltidningen Mitt i stannar till för att stilla nyfikenheten.

Vattenfall svarar emellertid att det inte är deras anläggning, utan troligen SEOM:s eller Svenska Kraftnäts.

El till tågen

Så är det dock inte heller, men SEOM kan i alla fall ge besked om att anläggningen tillhör Trafikverket och att den har att göra med elförsörjningen av tågen.

Anledningen till den sista tidens bevakning förblir däremot höljt i dunkel.

– Vi inte berätta varför eller hur den bevakas, det skulle motverka syftet med bevakningen, säger Lii Hylander, presskommunikatör på Trafikverket.

Banverket finns inte längre

Banverket bildades 1988 när SJ delades och tågtrafiken delvis avreglerades.

Det var en myndighet som förvaltade svenska statens spåranläggningar och hade övergripande ansvar för all spårburen trafik i Sverige.

2010 gick Banverket upp i det nybildade Trafikverket, som nu har ansvar både för spårbunden och vägburen trafik i Sverige.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19