De första hyresgästerna flyttade in i söndags. Foto: Sacharias Källdén

Hyresrätter redo för inflytt

De första hyresgästerna har flyttat in i Wallenstams nybyggda hus i projektet Allén vid Tyresövallen. Över 200 hyresrätter­ kommer att stå redo för inflytt i området det­ ­närmaste halvåret.

  • Publicerad 12:42, 18 nov 2020

2017 var byggstarten för Wallenstams projekt på den tidigare parkeringsplatsen vid Bollmora allé nära Tyresövallen.

Huset på tio våningar, med takterass och ett 50-tal hyresrätter, stod klart tidigt i år. Nu är det första av de lägre husen intill klara, i den del som Wallenstam kallar Allén. Där blir det totalt 221 hyresrätter i sex olika hus.

Första har flyttat in

Inflyttningen är vid fyra tillfällen. De första flyttade in i söndags, de sista väntas i april.

– Vi har byggt många hyresrätter nu på kort tid i Tyresö. Vi upplever att det finns ett jättestort intresse att flytta dit, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör vid Wallenstam.

Alla lägenheter är tingade, antingen via Wallenstams kö eller via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Visningarna är på grund av pandemin digitala, med filmer från lägenheter, och nyckelutlämning sker utomhus.

Kostar minst 7 000

En etta med kök kostar från 7 000 kronor i månaden. Trerummarna runt 12 000.

– Det är i nivå med annan nyproduktion. Vi försöker hålla nere hyreskostnaderna så mycket vi kan genom att producera så billigt som möjligt och planera smart så att all yta blir användbar.

Det har också byggts lokaler. En pizzeria som också serverar pasta finns redan, liksom en skönhetssalong. Senare kommer en thairestaurang att öppna.