Hyresgästernas livsfarliga väg hem

Hyresgästerna på Trondheimsgatan i Husby tvingas gå mitt i trafiken för att komma hem. – Det är jättefarligt och barnen måste också gå där bland bilarna, säger hyresgästen Mona. Efter att Mitt i uppmärksammat problemen lovar Svenska bostäder att hitta en provisorisk lösning.

  • Publicerad 13:56, 3 jul 2018

För att ta sig till sina hem måste hyresgästerna på Trondheimsgatan gå mitt på en trafikerad bilväg.

Så har det varit i veckor, enligt hyresgästerna.

Orsaken är Svenska bostäders renovering av fastigheterna.

– Varje dag måste vi som bor här, även barnen, gå bland bilar och det är jättefarligt, säger hyresgästen Mona, som inte vill ha med sitt riktiga namn.

Hon är handikappad och behöver gå med rollator för att ta sig fram, vilket gör att det blir ännu svårare för henne att gå sträckan till och från området.

– Det är oansvarigt av Svenska bostäder att låta folk flytta in här när det ännu inte är färdigt, nu bor vi ju mitt i en byggarbetsplats, säger hon.

Livsfarlig väg hem

Vägen fram till portarna är en liten grusväg precis i anslutning till en gata för biltrafik. Vägen är på grund av byggnationerna även avsmalnad.

När gående passerar måste biltrafiken avvakta. Det finns inte några trottoarer. Det finns heller inte möjlighet att  hänvisa gående till andra sidan eftersom att företaget Fortum varit tvungna att gräva upp den sidan av gatan för att åtgärda fjärrvärmen till skolan mitt emot.

Vi kommer snarast göra om passagen

Jenny Berglund, ombyggnadschef, Svenska bostäder

Efter att Mitt i uppmärksammat Svenska bostäder om problemet lovar de nu att vidta åtgärder.

– Vi är tacksamma att vi blivit uppmärksammade på bristerna i transportvägen, säger Jenny Berglund, ombyggnadschef på Svenska bostäder. 

Vidtar åtgärder redan idag

– Nu kommer vi snarast göra om passagen. Under dagen i dag tisdag, flyttas staketet så att man passerar gatan mot husfasaden. Under veckan kommer justering av den provisoriska asfaltbeläggningen ske.

Inom cirka tre veckor beräknar Svenska bostäder att gårdsarbetena kommer att vara så pass färdigställda att man kan passera gården.

Fram tills dess får man passera vid husfasaden och över övergångsstället eller trappan till bron över Trondheimsgatan.

Fakta

Nu ska vägen göras om

 

Källa: Svenska bostäder
Visa merVisa mindre