Kennedy är nästan alltid glad, men i söndags rördes han till tårar av fansens hyllningar. Foto: Stefan Källstigen

Hyllningarna till Kennedy vill inte ta slut

Hammarbys store hjälte och fansens kelgris Kennedy Bakircioglu firades av nära 32 000 åskådare efter en storslagen sista föreställning på hemmaplan i söndags. Nu fortsätter hyllningarna till klubbikonen på internet där Hammarby Fotboll uppmanar fansen att dela med sig av alla minnen, alla avtryck, all glädje som ”Kung Kennedy” har skänkt dem.

  • Publicerad 11:15, 6 nov 2018

Elva och en halv säsonger och över 260 tävlingsmatcher i grönvit tröja. SM-guld 2001. Sista målet någonsin på Söderstadion 2013. Uppflyttning till Allsvenskan 2014. Och förstås ett otal fina frisparksmål, inklusive det sista (?) hemma mot IFK Göteborg för en dryg månad sedan – med det redan klassiska målfirandet då Kennedy fångade och svepte en inkastad ölmugg.

Kennedys ölfirande sprids över hela världen

Inte konstigt att hela 31 810 åskådare – publikrekord på Tele2 Arena, ett slags hyllning i sig – var på plats i söndags för att vara med och ta avsked då Kennedy Bakircioglu spelade sin sista hemmamatch någonsin.

Kennedys tröjnummer pensioneras i tio år

Redan över 1 600 hyllningar

Nu fortsätter hyllningarna på internet till 38-åringen som är en av de största, enligt väldigt många den största, någonsin i Hammarbys historia.

”Fantastsikt tifo, det sjukaste jag har sett, jag är otroligt glad och stolt”, sa Kennedy till HTV efter avskedsföreställningen på Tele2 Arena. Foto: Jens Kassnert

Hammarby Fotboll har skapat hemsidan Konungens avtryck där supportrar kan gå in och hylla sin hjälte genom att vittna om de minnen och den glädje som Kennedy har gett dem.

Allra sista matchen på söndag

På tisdagsmorgonen hade över 1 600 hyllningar kommit in, och fler lär det bli.

Den allra sista matchen i Bajentröjan spelar Kennedy på söndag, den 11 november, då Hammarby möter Östersunds FK på bortaplan i Allsvenskans sista omgång.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!