Slutar. I veckan meddelade tränaren Christian Mattsson att han väljer att lämna innebandyklubben Täby FC, några dagar innan premiären. Foto: Mikael Andersson

Huvudtränaren lämnar Täby FC inför premiär

Med bara sex dagar kvar till premiären slutar Täby FC:s huvudtränare Christian Mattsson. - Jag hade helst fortsatt, säger han.

  • Publicerad 15:05, 22 sep 2020

Vi ställer det bästa Täby FC någonsin på banan

Täby FC, som vann SM-guld 2019, spelar sin första match för säsongen söndagen den 27 september.

Men bara några dagar innan premiären meddelande Christian Mattsson att han lämnar sitt uppdrag som huvudtränare.

– Jag hade helst fortsatt, men då jag känner att vi hamnat i en situation där jag inte får respons i den spelarutveckling som jag vill applicera känner jag att det bästa för både mig och Täby FC är att vi går skilda vägar. Därför har jag beslutat att avbryta mitt uppdrag, säger Christian Mattsson i ett pressmeddelande på Täby FC hemsida.

"Jag hade gärna sett att han fortsatte"

Klubben ser avhoppet som en förlust, men menar att det trots allt är bra att han tog beslutet att lämna nu, innan premiären.

– Det är väl inte optimalt och jätteroligt. Jag har full acceptans för det han gör, men jag hade gärna sett att han fortsatte, säger Täby FC:s sportchef Robin Andersson.

Täbys herrtränare Maimon Abdallah kommer tills vidare att basa även på damsidan till dess att en permanent ersättare till Christian Mattsson har rekryterats.

– Vi har lite tur att inget krockar just nu. Vi har ett gäng på en lista som vi nu ska se över, säger Robin Andersson.

Åtta spelare har slutat

Laget har gjort stora förändringar i spelartruppen inför kommande säsong. Åtta spelare kommer att lämna truppen eller ta paus och sex nya spelare har börjat.

Bland annat kommer målvakten Filippa Svenningsson att flyttas upp till damlaget från klubbens division 1-lag. Man kommer man även att se Felicia Forsmark, tidigare VM-guldmedaljör med U19-landslaget, spela med Täby. Hon kommer från Västerås Rönnby IBK.

Trots att klubben nu måste leta efter en ny tränare – och det fort – menar Robin Andersson att de går en bra säsong till mötes.

– Det känns ändå jättebra, vi ställer upp med det bästa Täby FC någonsin på banan tycker jag, vi har en jättestark trupp. Men det ska också förvaltas.

Viktiga år för Täby FC

2006 bildas Täby FC.

2013 flyttar även Täby IS över hela sin verksamhet till Täby FC blir nu en storklubb.

2015 får föreningen sina första världsmästare, Emelie Frisk, Jennifer Stålhult och Louise Wickström.

2016 kvalificerar sig damlaget för första gången till SM slutspel.

2019 vinner damerna SM-Guld efter vinst i finalen mot Kais Mora.

Visa merVisa mindre