Husbys planering lockade Nya Zeelandsminister

Husbys feministiska stadsplanering har uppmärksammats på många håll. I går kom en regeringsdelegation från Nya Zeeland på besök i Husby för att se hur Svenska Bostäder jobbar med att förnya centrum.

  • Publicerad 15:08, 1 jun 2018

I går besökte en delegation från Nya Zeeland med landets kvinnominister Julie Anne Genter i täten Husby för att att se hur Svenska Bostäder jobbar med feministisk stadsplanering.

Svenska Bostäder har under lång tid fört en intensiv boendedialog, inte minst med kvinnorna i Husby, för att bättre kunna svara på de boendes behov.

Blev nyfikna efter tidningsartikel

– De hade hört talas om oss genom en internationell tidning och blev nyfikna på hur vi jobbar. Vi känner oss jättestolta över att en minister från Nya Zeeland ville komma på besök, säger Jonas Elamson, kommunikatör för Svenska Bostäder.

Svenska Bostäder presenterade arbetet som legat till grund för arbetet med Nya Husby centrum och tog delegationen på en rundtur i centrum.

Mat- och kulturtorget

–  Vi pratade bland annat om arbetet med att samla mat- och kultur, service och handel på olika torg men framför allt hur vi som bolag har arbetat för att bygga förtroende i området och föra en dialog med de som vistas i centrum, säger Nurcan Gultekin som är samordnare inom social hållbarhet på Svenska Bostäder i ett pressmeddelande.