Firar. Nova Bergvall, 6, och Alice Bergvall, 4 blåser ut ljuset i bakelsen. De tittar gärna på bilderna i sin tidning. Foto: Anna Wilson

Hurra! Mitt i Sigtuna fyller ett år

Stockholms nyaste lokaltidning har redan hunnit bli ett år gammal. Men vad vill folk läsa i sin egen tidning? Mitt i Sigtuna gav sig ut för att ta reda på det.

  • Publicerad 09:32, 2 mar 2022

Man längtar till tidningen dimper ner i brevlådan

När Mitt i Sigtuna firar ett år ger vi oss ut i kommunen och pratar med folk, delar ut tidningar och såklart, firar med tårta. Eller som i detta fall, en liten bakelse i alla fall.

Det var en solig dag när reporter Jens Kassnert och redaktör Anna Wilson besökte Nymärsta torg i Märsta fråga de vi mötte vad de tycke om sin lokaltidning och vad man vill läsa mer om.

Mixen är viktigt

En av de som stannade och pratade med oss var Pirjo Larsson som bor i Märsta. Hon uppskattar att det finns en lokal tidning i kommunen. Det hon vill ha av sin tidning är en mix av tyngre nyheter, snabba händelsenyheter och rolig läsning.

– Det är den där blandningen man vill ha, säger hon.

Just blandningen är det många som uppskattar. Och att man får lite ”omvärldsbevakning” i form av regionala Stockholmsnyheter som ändå påverkar livet hos Sigtunaborna.

– Jag läser gärna om det som händer i kommunen. Nöjen och aktiviteter för barn. Fritidsaktiviteter, föreningsliv och pulkabackar till exempel vore kul att läsa mer om, säger Therese Bergström som bor i Sigtuna.

Mot gamla Sigtuna

I Sigtuna, längs strandpromenaden var reaktionerna liknande.

– Vad kul att ni är här, man längtar till tidningen dimper ner i brevlådan, säger en förbipasserande man med långfärdsskridskor runt halsen.

Nere på badbryggan i Sigtuna sitter många och njuter av solskenet. Nova Bergvall, 6, och Alice Bergvall, 4, springer och leker kull. När vi kommer dit vill de gärna fira med oss och blåsa ut ljuset på bakelsen.

De kan inte helt läsa allt som står i tidningen än. Men bilderna kan man ju alltid titta på.

Tony Bergvall läser dock.

– Vad roligt att ni är här. Vi läser tidningen varje vecka. Den var verkligen efterlängtad, säger han.

Tony Bergvall har bott i kommunen länge och har flera tips till Mitt i på lager.

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19