Hundratals supportrar hade bestämt möte i skogen får att slåss, enligt polisen. Foto: Mostphotos

Hundratals fotbollshuliganer i storbråk

De hade stämt möte i Årstaskogen – för att slåss och göra upp inför dagens derby. Hundratals huliganer från AIK och Hammarby. Polisen omhändertog femton personer.

  • Publicerad 08:37, 10 sep 2017

Det var runt klockan 21 på lördagskvällen som polisen fick larmet om att ett stort antal fotbollssupportrar träffats nära Skönstorp, vid Årstaskogen, för att göra upp.

– Det var fotbollsrelaterat. Det var folk från AIK och Hammarby som hade gjort upp om att slåss i Årsta. Säkert hundra från varje klubb, säger Fredrik Nilsson, på Stockholmspolisens ledningscentral.

Polisen tog larmet på allvar – och skickade dit tio patruller och flera pikébussar.

– De hade börjar bråka när vi kom. Men vi avbröt ganska tidigt, säger Fredrik Nilsson.

Flydde genom skogen

Huliganerna började att fly genom skogen när de såg polisen. Men ett femtontal personer hann inte smita undan, utan omhändertogs av polisen. En person fick föras till sjukhus i ambulans.

– Det var en skada i ansiktet. Som en knäckt näsa eller sprucket ögonbryn, om jag minns rätt, säger Fredrik Nilsson.

Anmälan kommer att skrivas som misshandel. Runt klockan 22 var det lugnt på platsen.

Derby spelas i dag

Derbyt mellan AIK och Hammarby spelas i dag, söndag 10 september, klockan 15 på Tele2 Arena. Räkna med att det blir extra fullt i tunnelbanan. Och att det kan bli stökigt.

Vid derbyt 27 augusti, då AIK mötte Djurgården, greps 170 personer av polisen. Nio av dem har nu har fått tillträdesförbud till fotbollsarenor, då de är misstänkta för våldsamt upplopp eller brott mot ordningslagen.