Faride Husseini deltog på minnesstunden. "Det är viktigt att visa att man tänker på de drabbade" säger hon. Foto: Ida Leveby Andersson

Hundratal hedrade flygkraschens offer på Sergels torg

Under torsdagskvällen hölls en minnesstund på Sergels torg för att hedra offren i flygplansolyckan i Iran som tog 176 människors liv, däribland 12 personer från Stockholm. Ett hundratal slöt upp. – Vi sörjer tillsammans, säger Mahmood Rezaie.

  • Publicerad 18:24, 16 jan 2020

”Glöm inte vår ledsamhet”. Texten på lappen som ligger i den hjärtformade blomkransen är tydlig. Sorgen är påtaglig.

– Vi sörjer flygolyckan i Iran och står här tillsammans för att dela smärtan med dem som har förlorat sina nära och kära, säger Mahmood Rezaie från Ung i Sverige.

Mahmood Rezaie från Ung Sverige har hjälpt till att anordna minnesstunden på Sergels torg. Foto: Ida Leveby Andersson.

Tillsammans med Ensamkommandes förbund har de anordnat minnesstunden med ljuständning. Ett hundratal var på plats för att tända ljus och lämna blommor, en av dem var Faride Husseini. Hon har vänner vars nära och kära omkom i olyckan den 8 januari.

– Det är viktigt att man visar att man tänker på de drabbade. Det spelar ingen roll varifrån man kommer, vi är alla människor. Att en politisk konflikt mellan Iran och USA ska drabba oskyldiga på det här sättet är inte okej, säger hon.

Totalt 12 stockholmare omkom i flygkraschen i Iran

Frivilliga från Röda korset var på plats under kvällen för att stötta sörjande. Mahmood Rezaie från Ung i Sverige berättar att allt stöd behövs.

– Det är många som har kommit förbi och pratat. Det är så hemskt, det som har hänt, säger han.